DOMAĆE KIFLICE SA VIRŠLAMA: Doručak gotov za čas, a kiflice nikad mekanije
Testo se lako priprema, a možete ga čuvati i par dana u frižideru. Od jedne mere ovog testa dobićete 12 kiflica.
Sastojci:
- 500 g pšeničnog brašna
- 250 ml mleka
- 50 g maslaca
- tri žumanceta
- kesica suvog kvasca
- kašičica šećera
- kašičica i po soli
- 12 viršli
- dve kašičice susama
Priprema:
U većoj činiji razmutiti kvasac u mlakom mleku sa kašičicom šećera, pa ostaviti da "proradi". Potom dodati dva žumanceta, otopljeni maslac i prosejano brašno prethodno pomešano sa kašičicom i po soli. Zamesiti testo, pa ga ostaviti na toplom da naraste i udvostruči se.
Testo potom prebaciti na radnu površinu, kratko premesiti, oklagijom razvući na krug debljine tri-četiri milimetara, pa podeliti na 12 trouglova. Na svaki staviti po jednu viršlu, pažljivo urolati, pa ređati na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Premazati umućenim žumancetom, posuti susamom, te peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok kiflice ne dobiju lepu boju sa svih strana. Poslužiti dok je toplo.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POLjSKE PIROŠKE: Punjene sirom i krompirom, a kuvaju se
19. 12. 2024. u 13:00Novosti online
RECEPT ZA DOMAĆE LEPINjE SA SUSAMOM: Napravite ih sami po ovom receptu
14. 12. 2024. u 07:00
DOMAĆI KROASANI SA ČOKOLADOM: Vazdušasti i mekani kao iz pekare
28. 11. 2024. u 15:38
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)