FANTASTIČNO SLANO PECIVO SA ZAČINIMA: Preporučujemo ga za sve prilike
To je tradicionalno jelo koje se može stalno spremati.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 250 grama glatkog brašna
- 150-175 ml tople vode
- 1/2 kocke kvasca
- 1 čajna kašika belog luka u prahu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika soli
- 50 g putera
- 2 čena belog luka
- 1 kašika suve mirođije
Priprema:
Pomešajte brašno, beli luk u prahu i so. U to izmrvite svež kvasac, dodajte maslinovo ulje i toplu vodu. Mesite testo dok ne prestane da se lepi za ruke. Pokrijte posudu krpom, a testo ostavite da se diže 90 minuta. Premesite ga i oblikujte valjak. Nožem isecite 15 jednakih jufki i odložite na pleh za pečenje obložen pek-papirom. Premažite s malo ulja, razmućenog jajeta i ostavite ih još 30 minuta da se dižu. Pecite na 200 stepeni 20-25 minuta. Kad su gotove, prekrijte kuhinjskom krpom. U manjem loncu otopite puter i dodajte mu sitno seckani beli luk. Kratko pržite, sklonite i umešajte mirođiju pa premažite pecivo.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POGAČICE SA ČVARCIMA: Nećete moći da im odolite, a prave se nikad lakše
23. 12. 2024. u 07:00Novosti online

DOMAĆE KIFLICE SA VIRŠLAMA: Doručak gotov za čas, a kiflice nikad mekanije
22. 12. 2024. u 07:00Novosti online

POLjSKE PIROŠKE: Punjene sirom i krompirom, a kuvaju se
19. 12. 2024. u 13:00Novosti online

RECEPT ZA DOMAĆE LEPINjE SA SUSAMOM: Napravite ih sami po ovom receptu
14. 12. 2024. u 07:00

AMBASADA SRBIJE HITNO REAGOVALA: Skandalozna izjava potpredsednika Vlade Severne Makedonije
AMBASADA Srbije u Skoplju izrazila je danas duboku zabrinutost povodom izjave potpredsednika Vlade Severne Makedonije zaduženog za dobro upravljanje Arbena Fetaija povodom 26. godišnjice agresije NATO-a na SR Jugoslaviju, koja "ne doprinosi izgradnji uzajamnog poštovanja između dve zemlje.
25. 03. 2025. u 19:11

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

Nevin ležao u zatvoru 46 godina, sada dobija MASNU ODŠTETU - ali štetu ništa neće moći da umanji
ODŠTETA iznosi oko 83 dolara po danu za svaki dan koji je Ivao Hakamada proveo u zatvoru.
25. 03. 2025. u 10:23
Komentari (0)