UŽIVAJTE U UKUSNIM SLANIM ZALOGAJIMA: Napravite domaća bavarska peciva

Jovana Vasić

22. 01. 2025. u 06:00

Najlepše bavarsko pecivo bez kvasca sprema se lako i brzo – gotovo je očas posla, a toliko je lepo da se jede bez ičega. Priprema nije komplikovana, ali je proces jedinstven i zahteva pažnju kako bi se postigao savršen rezultat.

УЖИВАЈТЕ У УКУСНИМ СЛАНИМ ЗАЛОГАЈИМА: Направите домаћа баварска пецива

Foto: Shutterstock

Sastojci:

 
  • 300 g brašna za peciva
  • 200 g integralnog brašna
  • 100 ml toplog mleka
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika žutog šećera
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica ulja
  • 200 ml vode
  • 1 kašika soli
  • 4 kašičice sode bikarbone

Priprema:
 

U jednoj posudi pomešajte obično i integralno brašno, toplo mleko, prašak za pecivo, šećer, so i ulje, pa sve dobro umešajte dok ne dobijete homogenu testastu masu.
Neka testo odstoji oko sat vremena pokriveno providnom folijom ili čistom krpom, pa ga zatim mesite rukama na brašnjavoj površini.
Podelite na 20 jednakih vekni i od njih napravite po želji oblik kifli, pereca ili zemičke. Krajeve dobro stisnite tako da budu čvrsti.
Veliki lonac napunite vodom, a kada provri u nju ubacite kifle i tu ih držite sve dok ne počnu da izbijaju na površinu. Zatim ih vadite redom i slažite na pleh prekriven pek-papirom. 
Pecite na oko 200 stepeni oko 20 minuta. Kada ih izvadite iz rerne, premažite puterom i uživajte. Prijatno!

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POBEDIO ALKARAZA: Novak u polufinalu Australijan opena