UŽIVAJTE U UKUSNIM SLANIM ZALOGAJIMA: Napravite domaća bavarska peciva
Najlepše bavarsko pecivo bez kvasca sprema se lako i brzo – gotovo je očas posla, a toliko je lepo da se jede bez ičega. Priprema nije komplikovana, ali je proces jedinstven i zahteva pažnju kako bi se postigao savršen rezultat.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g brašna za peciva
- 200 g integralnog brašna
- 100 ml toplog mleka
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika žutog šećera
- 1 kašika soli
- 1 kašičica ulja
- 200 ml vode
- 1 kašika soli
- 4 kašičice sode bikarbone
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte obično i integralno brašno, toplo mleko, prašak za pecivo, šećer, so i ulje, pa sve dobro umešajte dok ne dobijete homogenu testastu masu.
Neka testo odstoji oko sat vremena pokriveno providnom folijom ili čistom krpom, pa ga zatim mesite rukama na brašnjavoj površini.
Podelite na 20 jednakih vekni i od njih napravite po želji oblik kifli, pereca ili zemičke. Krajeve dobro stisnite tako da budu čvrsti.
Veliki lonac napunite vodom, a kada provri u nju ubacite kifle i tu ih držite sve dok ne počnu da izbijaju na površinu. Zatim ih vadite redom i slažite na pleh prekriven pek-papirom.
Pecite na oko 200 stepeni oko 20 minuta. Kada ih izvadite iz rerne, premažite puterom i uživajte. Prijatno!
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

FANTASTIČNO SLANO PECIVO SA ZAČINIMA: Preporučujemo ga za sve prilike
21. 01. 2025. u 07:00Novosti online

POGAČICE SA ČVARCIMA: Nećete moći da im odolite, a prave se nikad lakše
23. 12. 2024. u 07:00Novosti online

DOMAĆE KIFLICE SA VIRŠLAMA: Doručak gotov za čas, a kiflice nikad mekanije
22. 12. 2024. u 07:00Novosti online

POLjSKE PIROŠKE: Punjene sirom i krompirom, a kuvaju se
19. 12. 2024. u 13:00Novosti online

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)