PITA KROMPIRUŠA BEZ KORA: Brzo i lako, ukus koji se pamti

02. 02. 2025. u 07:00

AKO volite da jedete krompirušu, onda obavezno isprobajte ovaj recept.

ПИТА КРОМПИРУША БЕЗ КОРА: Брзо и лако, укус који се памти

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci:

Za testo:

  • 2 jajeta
  • 1 šolja jogurta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 180 g brašna

Za nadev:

  • 2 krompira
  • 2 praziluka
  • biber, so, mlevena paprika, peršun
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 g čedar sira

Recept za pitu krompirušu:

Pita krompiruša se pravi brzo i lako, a ovaj recept je ubedljivo najbolji.

Krompire izrendajte pa ih potopite u činiju sa vodom, ocedite. U drugoj posudi pomešajte sastojke za testo i dobro umutite. Izlijte testo u pleh obložen papirom za pečenje. Praziluk iseckajte pa pomešajte sa krompirom i začinite solju, biberom i mlevenom paprikom. Dobijenu smesu stavite preko smese od testa i pecite na 200 stepeni pola sata. Nakon toga narendajte sir odozgo i vratite u rernu na 15 minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

PRAVNI POSTAO LEGLO ZARAZE: Pogledajte kako nam izgledaju fakulteti zbog bande blokadera (FOTO/VIDEO)