KAJGANA MAFINI SA SLANINOM, KROMPIROM I SPANAĆEM: Neodoljivi i svaki zalogaj je pravi užitak
NAPRAVITE ukusne slane kajgana mafine u koje ćete dodati slaninu, sir, spanać i krompir.

Foto: Shutterstock
Slatki mafini su osvojili srca ljudi i popularni su svuda u svetu, ali slani su podjednako ukusni.
Raznovrsni sastojci samo poboljašavaju ukus, a ovi kajgana mafini se prave sa slaninom, sirom, spanaćem i krompirom. Prosto su neodoljivi i svaki zalogaj je pravi užitak. Malo propržite sastojke pre dodavanja u jaja, a onda ih sipajte u kalup za mafine koji ćete posle lako oprati pomoću trika. Peku se 20 minuta i na stoju je obrok za pamećenje.
Sastojci:
- 6 parčića slanine
- 1/2 crnog luka
- 2-3 mala krompira
- 2 šolje bebi spanaća
- 8 jaja
- 2 kašičice čili sosa
- 200 g tvrdog sira
- 150 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Propržite seckanu slaninu, pa je izvadite iz tiganja i u istom propržite seckani crni luk i rendani krompir. U činiji umutite jaja, posolite i dodajte čili sos (može i ljuti kečap). Zatim dodajte seckani spanać, proprženo povrće, spanać i pavlaku za kuvanje. Dobro promešajte. Sipajte u kalup za mafine koji ste nauljili. Pospite rendanim sirom, pa pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta.
(stvarukusa.mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SAVRŠENI BRZI DORUČAK: Mafini sa kačkavaljem i spanaćem
25. 01. 2025. u 07:00Novosti online

DUBAI MAFINI: Mekani zalogajčići lepši i od čokolade
15. 01. 2025. u 13:00Novosti online

MAFINI SA JABUKAMA I ORASIMA: Savršena kombinacija mirisa i ukusa (VIDEO)
10. 01. 2025. u 11:00Novosti online

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

NISU ZDRAVE ZA SVE: Ko ne bi smeo da jede sardine
NUTRICIONISTI naglašavaju koliko je sardina korisna za zdravlje i da bi bilo dobro da se barem 2 puta nedeljno nađe na trpezi.
11. 03. 2025. u 13:33
Komentari (0)