TROUGLASTE PITICE SA MESOM I KROMPIROM: Idealne za doručak i večeru
OVE trouglaste pitice postaće vam omiljeni doručak.

Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
- 300 g brašna
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- 40 g rastopljenog putera
- 200 g pavlake
Za fil:
- 2 krompira
- 1 crni luk
- so, biber
- 300 g mesa
- 30 g maslaca
Za premazivanje:
- žumance
Recept za pitu sa mesom i krompirom:

Foto: Printskrin Youtube
Sastojke za fil iseckajte na manje kockice, začinite i pomešajte u činiji. Sastojke za testo pomešajte u jednoj vangli i umesite testo. Zatim ga oblikujte u tanju veknu i isecite na 10 komada. Svaki komad uvaljajte kao lopticu pa ga rastanjite oklagijom na veličinu šake. Stavite nadev i zatvorite ga u oblik trougla, ostavljajući rupu na sredini kako bi vazduh ušao.
Ređajte pitice na pleh obložen pek papirom. Premažite ih žumancetom i pecite ih na 180 stepeni oko 30-40minuta.
(stvarukusa.mondo)
Preporučujemo

PEČENI KOLAČ OD SIRA: Odličan desert u savršenom slatko-slanom spoju
23. 01. 2025. u 16:00Novosti online

RECEPT ZA ČUVENE PADOBRANCE: Slatkiš koji je obeležio svačije detinjstvo
22. 01. 2025. u 14:00Novosti online

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OBRT! Bastijan Švajnštajger skinuo burmu, pa poručio: "Bilo je lepo..."
NE STIŠAVAJU se priče o razvodu Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera. Iako se bivša teniska šampionka i nemački fudbalski as godinama predstavljaju kao skladan par, društvene mreže i mediji poslednjih nedelja bruje o navodnoj krizi u braku i razvodu.
04. 05. 2025. u 11:07 >> 11:11
Komentari (0)