TROUGLASTE PITICE SA MESOM I KROMPIROM: Idealne za doručak i večeru

Daliborka Lazarević

04. 02. 2025. u 07:00

OVE trouglaste pitice postaće vam omiljeni doručak.

ТРОУГЛАСТЕ ПИТИЦЕ СА МЕСОМ И КРОМПИРОМ: Идеалне за доручак и вечеру

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice šećera
  • 40 g rastopljenog putera
  • 200 g pavlake

Za fil:

  • 2 krompira
  • 1 crni luk
  • so, biber
  • 300 g mesa
  • 30 g maslaca

Za premazivanje:

  • žumance

Recept za pitu sa mesom i krompirom:

Foto: Printskrin Youtube

Sastojke za fil iseckajte na manje kockice, začinite i pomešajte u činiji. Sastojke za testo pomešajte u jednoj vangli i umesite testo. Zatim ga oblikujte u tanju veknu i isecite na 10 komada. Svaki komad uvaljajte kao lopticu pa ga rastanjite oklagijom na veličinu šake. Stavite nadev i zatvorite ga u oblik trougla, ostavljajući rupu na sredini kako bi vazduh ušao.

Ređajte pitice na pleh obložen pek papirom. Premažite ih žumancetom i pecite ih na 180 stepeni oko 30-40minuta.

(stvarukusa.mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE NOVA HIMNA HRVATSKE!  Tompson, ceo Zagreb i rukometaši zapevali posebnu pesmu na dočeku (VIDEO)