TROUGLASTE PITICE SA MESOM I KROMPIROM: Idealne za doručak i večeru
OVE trouglaste pitice postaće vam omiljeni doručak.

Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
- 300 g brašna
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- 40 g rastopljenog putera
- 200 g pavlake
Za fil:
- 2 krompira
- 1 crni luk
- so, biber
- 300 g mesa
- 30 g maslaca
Za premazivanje:
- žumance
Recept za pitu sa mesom i krompirom:

Foto: Printskrin Youtube
Sastojke za fil iseckajte na manje kockice, začinite i pomešajte u činiji. Sastojke za testo pomešajte u jednoj vangli i umesite testo. Zatim ga oblikujte u tanju veknu i isecite na 10 komada. Svaki komad uvaljajte kao lopticu pa ga rastanjite oklagijom na veličinu šake. Stavite nadev i zatvorite ga u oblik trougla, ostavljajući rupu na sredini kako bi vazduh ušao.
Ređajte pitice na pleh obložen pek papirom. Premažite ih žumancetom i pecite ih na 180 stepeni oko 30-40minuta.
(stvarukusa.mondo)
Preporučujemo

PEČENI KOLAČ OD SIRA: Odličan desert u savršenom slatko-slanom spoju
23. 01. 2025. u 16:00Novosti online

RECEPT ZA ČUVENE PADOBRANCE: Slatkiš koji je obeležio svačije detinjstvo
22. 01. 2025. u 14:00Novosti online

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

VENČANjE U ANGOLI, PA U SMEDEREVU: Šta naša tamnputa snajka kaže o srpskoj svadbi (VIDEO)
MEŠOVITI brakovi sve su učestaliji poslednjih godina. Imali smo prilike da vidimo brojne lepotice iz inostranstva koje su ljubav pronašle u Srbiji i sa svojim partnerima ovde nastavili život.
12. 09. 2025. u 10:31
Komentari (0)