TROUGLASTE PITICE SA MESOM I KROMPIROM: Idealne za doručak i večeru
OVE trouglaste pitice postaće vam omiljeni doručak.
Sastojci:
- 300 g brašna
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- 40 g rastopljenog putera
- 200 g pavlake
Za fil:
- 2 krompira
- 1 crni luk
- so, biber
- 300 g mesa
- 30 g maslaca
Za premazivanje:
- žumance
Recept za pitu sa mesom i krompirom:
Sastojke za fil iseckajte na manje kockice, začinite i pomešajte u činiji. Sastojke za testo pomešajte u jednoj vangli i umesite testo. Zatim ga oblikujte u tanju veknu i isecite na 10 komada. Svaki komad uvaljajte kao lopticu pa ga rastanjite oklagijom na veličinu šake. Stavite nadev i zatvorite ga u oblik trougla, ostavljajući rupu na sredini kako bi vazduh ušao.
Ređajte pitice na pleh obložen pek papirom. Premažite ih žumancetom i pecite ih na 180 stepeni oko 30-40minuta.
(stvarukusa.mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PEČENI KOLAČ OD SIRA: Odličan desert u savršenom slatko-slanom spoju
23. 01. 2025. u 16:00Novosti online
RECEPT ZA ČUVENE PADOBRANCE: Slatkiš koji je obeležio svačije detinjstvo
22. 01. 2025. u 14:00Novosti online
BRISEL ĆE POBESNETI: Orban šokirao rečima o Putinu
RUSKI predsednik Vladimir Putin je, za razliku od Brisela, uvek ispunjavao svoja obećanja – Mađarska može da veruje Moskvi u budućnosti, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.
03. 02. 2025. u 14:51
BRITANSKI EKSPERT: Imamo posla sa diletantom – Zelenski ne može da podnese da je kraj
ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski podsvesno ne može da prihvati temu povlačenja ukrajinskih snaga u zoni borbenih dejstava, izjavio je britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris
30. 01. 2025. u 07:58
"NAPUSTILA SI NAS PRERANO" Tuga u domu Džejeve udovice, emotivno se oprostila na Instagramu
"NEMAM reči. Volimo te zauvek."X
03. 02. 2025. u 10:51
Komentari (0)