JEDNOSTAVAN I BRZ DORUČAK: Jogurt mafini sa šunkom i sirom

Jovana Vasić

13. 02. 2025. u 07:00

Jogurt mafini sa šunkom i sirom odlični su za ukusni doručak ili užinu, koji će začas da nestanu sa tanjira.

ЈЕДНОСТАВАН И БРЗ ДОРУЧАК: Јогурт мафини са шунком и сиром

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 kašičice soli
  • 2 jajeta, umućena
  • 180 g mleka
  • 60 g običnog jogurta
  • 80 ml ulja
  • 1 kašika sušenog peršuna
  • 1 beli luk, narendan
  • 4 kriške šunke, isečene na vrlo male komade
  • 125 g kačkavalja, sečenog na kockice

Priprema:

Za mafine zagrejte rernu na 180 C. Pripremite pleh za mafine tako što ćete lagano da ga premažete puterom ili ubacite papirne korpice za mafine. U činiji dobro pomešajte jaja, mleko, jogurt, ulje za kuvanje, peršun i rendani beli luk. Ostavite na stranu.

U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Sipajte tečne sastojke u suve sastojke i izmešajte testo pomoću lopatice, ne mora da bude glatko. Dodajte šunku i kockice sira i promešajte. Podelite testo u čaše za mafine.

Pecite na srednjoj rešetki oko 20 minuta ili dok mafini ne postanu zlatni. Izvadite na rešetku za hlađenje i premažite puterom. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SMEH DO SUZA: Carinik nije prepoznao Mesija na pasoškoj kontroli, njegova reakcija preplavila mreže (VIDEO)