JEDNOSTAVAN I BRZ DORUČAK: Jogurt mafini sa šunkom i sirom
Jogurt mafini sa šunkom i sirom odlični su za ukusni doručak ili užinu, koji će začas da nestanu sa tanjira.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 2 jajeta, umućena
- 180 g mleka
- 60 g običnog jogurta
- 80 ml ulja
- 1 kašika sušenog peršuna
- 1 beli luk, narendan
- 4 kriške šunke, isečene na vrlo male komade
- 125 g kačkavalja, sečenog na kockice
Priprema:
Za mafine zagrejte rernu na 180 C. Pripremite pleh za mafine tako što ćete lagano da ga premažete puterom ili ubacite papirne korpice za mafine. U činiji dobro pomešajte jaja, mleko, jogurt, ulje za kuvanje, peršun i rendani beli luk. Ostavite na stranu.
U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Sipajte tečne sastojke u suve sastojke i izmešajte testo pomoću lopatice, ne mora da bude glatko. Dodajte šunku i kockice sira i promešajte. Podelite testo u čaše za mafine.
Pecite na srednjoj rešetki oko 20 minuta ili dok mafini ne postanu zlatni. Izvadite na rešetku za hlađenje i premažite puterom. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BRZINSKI DORUČAK: Ruski uštipci od griza i mladog sira sa suvim grožđem i jabukama
28. 01. 2025. u 07:00Novosti online

PRŽENI TROUGLIĆI SA SIROM OD KROMPIROVOG TESTA: Savršen recept za početak dana
24. 01. 2025. u 07:00Novosti online

ŠPANSKI OMLET: Neodoljivo jelo koje morate probati
22. 01. 2025. u 07:30Novosti online

JAPANSKE PALAČINKE: Bolje nego obične, savršene su za doručak ili večeru (VIDEO)
26. 01. 2025. u 07:00Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)