POGAČICE SA MASLINAMA: Svaki zalogaj je pravo uživanje
Predivne meke i ukusne pogačice sa maslinama.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za testo:
- 250 g putera
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašičice soli
- 2 dl pavlake
- 500 g brašna
- 100 maslina
Za premaz:
- 1 jaje
- 2 kašičica mleka
Priprema:
Za testo pomešajte puter sobne temperature s praškom za pecivo, solju i kremom. Postepeno dodajte prosejano brašno i iseckane masline, pa zamesite glatko testo. Razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na 1 cm debljine, pa kalupom isecite korpice. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati mešavinom umućenog jaja i mleka. Pecite na 200 stepeni 10 minuta.
(trpeza)
Preporučujemo

RECEPT ZA SVETOSAVSKE PERECE: Običaj je da se ovo jelo pravi za Savidan
26. 01. 2025. u 13:00Novosti online

FANTASTIČNO SLANO PECIVO SA ZAČINIMA: Preporučujemo ga za sve prilike
21. 01. 2025. u 07:00Novosti online

POGAČICE SA ČVARCIMA: Nećete moći da im odolite, a prave se nikad lakše
23. 12. 2024. u 07:00Novosti online

DOMAĆE KIFLICE SA VIRŠLAMA: Doručak gotov za čas, a kiflice nikad mekanije
22. 12. 2024. u 07:00Novosti online

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

KARLEUŠA OTKRILA CECI ISTINU O SNAJI: Nije ostala ravnodušna na reči o Veljku i Bogdani
PEVAČICA Olja Karleuša, koja je rodom iz Titela, otkrila je kakva je zapravo snajka Cece Ražnatović, Bogdana.
01. 06. 2025. u 16:40
Komentari (0)