PITA GUŽVARA SA JOGURTOM I SIROM: Brzo se sprema, lepša je od bureka i baš svima uspeva

Jovana Vasić

03. 03. 2025. u 07:00

Pita koja se brzo sprema, lepša od bureka i baš svima uspeva.

ПИТА ГУЖВАРА СА ЈОГУРТОМ И СИРОМ: Брзо се спрема, лепша је од бурека и баш свима успева

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 300 g kravljeg sira
  • 1 dl ulja
  • 1 dl jorurta
  • 1 dl kisele vode
  • 4 jajeta

Priprema:

Umutite jaja, dodajte sir i sve dobro sjedinite. Dodajte tečne sastojke i napravite smesu kao za palačinke. Na dno podmazanog okruglog pleha stavite jednu koru, malo je premažite filom, stavite i drugu koru, a ostale kore zgužvajte u ruci, namočite filom i ređajte po dnu pleha. Ne sabijajte kore i ostavite im prostora da se lepo rašire tokom pečenja.

Za vrh ostavite dve kore i složite ih kao i prve dve. Po vrhu kore stavite malo fila, zasecite oštrim nožem na četiri dela i pecite gužvaru na 200 stepeni dok ne porumeni.

Kada se ispeče neka odstoji još 10 minuta u toploj rerni.

(ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Ukrajina suspendovala svog sportistu jer sluša rusku muziku, a onda je uradila i - OVO!