PITA GUŽVARA SA JOGURTOM I SIROM: Brzo se sprema, lepša je od bureka i baš svima uspeva

Jovana Vasić

03. 03. 2025. u 07:00

Pita koja se brzo sprema, lepša od bureka i baš svima uspeva.

ПИТА ГУЖВАРА СА ЈОГУРТОМ И СИРОМ: Брзо се спрема, лепша је од бурека и баш свима успева

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 300 g kravljeg sira
  • 1 dl ulja
  • 1 dl jorurta
  • 1 dl kisele vode
  • 4 jajeta

Priprema:

Umutite jaja, dodajte sir i sve dobro sjedinite. Dodajte tečne sastojke i napravite smesu kao za palačinke. Na dno podmazanog okruglog pleha stavite jednu koru, malo je premažite filom, stavite i drugu koru, a ostale kore zgužvajte u ruci, namočite filom i ređajte po dnu pleha. Ne sabijajte kore i ostavite im prostora da se lepo rašire tokom pečenja.

Za vrh ostavite dve kore i složite ih kao i prve dve. Po vrhu kore stavite malo fila, zasecite oštrim nožem na četiri dela i pecite gužvaru na 200 stepeni dok ne porumeni.

Kada se ispeče neka odstoji još 10 minuta u toploj rerni.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI GLAVNA VEST U RUSIJI! Ono što se desilo u Beogradu ganulo je sve Ruse (FOTO)