PITA GUŽVARA SA JOGURTOM I SIROM: Brzo se sprema, lepša je od bureka i baš svima uspeva
Pita koja se brzo sprema, lepša od bureka i baš svima uspeva.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 300 g kravljeg sira
- 1 dl ulja
- 1 dl jorurta
- 1 dl kisele vode
- 4 jajeta
Priprema:
Umutite jaja, dodajte sir i sve dobro sjedinite. Dodajte tečne sastojke i napravite smesu kao za palačinke. Na dno podmazanog okruglog pleha stavite jednu koru, malo je premažite filom, stavite i drugu koru, a ostale kore zgužvajte u ruci, namočite filom i ređajte po dnu pleha. Ne sabijajte kore i ostavite im prostora da se lepo rašire tokom pečenja.
Za vrh ostavite dve kore i složite ih kao i prve dve. Po vrhu kore stavite malo fila, zasecite oštrim nožem na četiri dela i pecite gužvaru na 200 stepeni dok ne porumeni.
Kada se ispeče neka odstoji još 10 minuta u toploj rerni.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SLANA GRIZ PITA SA SIROM: Recept koji ćete praviti iznova i iznova (VIDEO)
26. 02. 2025. u 14:00Jovana Vasić

NAJUKUSNIJA PITA SA SPANAĆEM: Gotova je za 10 minuta, idealna za doručak, ili večeru (VIDEO)
17. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

ČIZBURGER PITA: Slasna i sočna, oduševiće i one izbirljive
12. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

TROUGLASTE PITICE SA MESOM I KROMPIROM: Idealne za doručak i večeru
04. 02. 2025. u 07:00

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!
JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.
02. 04. 2025. u 14:59

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)