FENOMENALNA POSNA SUVA PITA: Desert za svaku priliku
Omiljeni slatkiš velikih gurmana idealna je završnica za posni ručak.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1/2 kg tankih kora
- 600 g oraha
- 150 g suvog grožđa
- 600 g šećera
- 400 g šećera za preliv
- ulje i kisela voda za premazivanje kora
Priprema:
Na dno velikog pleha stavite tri kore, svaku malo premažite prethodno pripremljenom mešavinom ulja i kisele vode. Filujte. Svaku narednu koru premazujte uljem i kiselom vodom, a mlevenim orasima i suvim grožđem filujte svaku drugu koru. Završite sa 3 kore. Pre pečenja oštrim nožem kolač pažljivo isecite na kocke i ispecite ga. Šećer i vodu stavite da se kuvaju i krčkajte sve dok se šećer ne rastopi. Ukoliko volite, u preliv možete da dodate i malo limuna. Gotovim sirupom prelijte pečenu pitu i ostavite je da ga dobro upije. Poslužiti hladnu.
(still)
Preporučujemo

POSNA PITA SA KOKOSOM I VIŠNjAMA: Starinska poslastica, gotova očas posla (VIDEO)
05. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić

ČUPAVA PITA OD VIŠANjA: Najlepši zimski slatkiš koji ćete probati (VIDEO)
03. 01. 2025. u 14:30Novosti online

SLATKA PITA SA PIRINČEM: Savršena kombinacija kojoj nećete moći da odolite
30. 10. 2024. u 09:00

TROUGLASTE PITICE SA MESOM I KROMPIROM: Idealne za doručak i večeru
04. 02. 2025. u 07:00

MERC POZVAO PUTINA I ZAPRETIO: Ako se ne sastaneš sa Zelenskim, onda...
NEMAČKI kancelar Fridrih Merc pozvao je šefa Kremlja Vladimira Putina da se sastane nasamo sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.
26. 08. 2025. u 14:34

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

Objavljene nage fotografije voditeljke RTS-a - kao od majke rođena (FOTO)
VEOMA izazovne fotografije.
25. 08. 2025. u 20:24
Komentari (0)