PECIVO KOJE USPEVA SVIMA: Štapići od sira i belog luka
Za slasni doručak mnogi misle da je potrebno vreme. Međutim, to ne mora da znači. Recept za štapiće sa sirom i belim lukom napravljenim od testa za picu uvek će vam biti prvi izbor kada želite da počastite sebe i ukućane.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
za testo:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 400 g brašna
- 1 kašičica soli
- pola kocke kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 šolja mlake vode
za namaz:
- malo bibera
- 3 čena belog luka
- 1 kašika krem-sira
- 1 kašika suvog začina
- 2 kašike putera
- 2 kašike peršuna
- 1 šolja rendane mocarele
- pola šolje parmezana
- malo soli
Priprema:
U činiju sipajte toplu vodu i ubacite kvasac, pa promešajte i ostavite 10 minuta da se to aktivira. Posle toga ubacite sve ostale sastojke za testo, pa kada ga formirate, prebacite ga na radnu površinu i formirajte loptu. Podelite testo na dva dela i svaki formirajte u loptu. Obe stavite u frižider na najmanje tri sata, pa sat i po vremena pre nego što budete pekli testo, izvadite iz frižidera.
Omekšali puter pomešajte sa sitno seckanim belim lukom i začinima pa dobro višuljkom usitnite. Pleh u kom ćete peći zagrejte malo u rerni, izvadite ga i razvucite testo po njemu pa premažite sa polovinom namaza od belog luka i pospite rendane mocarelu i parmezan. Pecite najviše 15 minuta sve dok kačkavalji ne porumene. Izvadite iz rerne i sve ponovite sa drugom polovinom testa. Po dužini isecite štapiće i umačite u omiljeni sos.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZA DORUČAK PROBAJTE NORVEŠKE UŠTIPKE: Prave se munjevitom brzinom, od samo 5 sastojaka
28. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA: Brze i ukusne, za savršen početak dana
20. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)