FOKAČA OD RAŽANOG BRAŠNA SA ČERI PARADAJZOM: Sočna i mekana, prste da poližete

Новости онлине

24. 03. 2025. u 07:00

Italijanski pljosnati hleb sličan našoj pogači jeste fokača, donosimo vam recept za najmekšu i najukusniju pogaču sa čeri paradajzom.

ФОКАЧА ОД РАЖАНОГ БРАШНА СА ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Сочна и мекана, прсте да полижете

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g integralnog ražanog brašna
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice šećera
  • 8 komada čeri paradajza
  • 1 1/2 glavica belog luka
  • 1 ljuta papričica
  • 1 grančica ruzmarina

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi razmutite kvasac sa toplom vodom i šećerom, pa ostavite da se aktivira. Sipajte brašno, so i kvasac u vanglu, pa mešajte i polako sipajte toplu vodu. Kada dobijete gusto testo pokrijte ga krpom i ostavite sat vremena na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo u obliku fokače, pa utapkajte vrhovima prstiju na nekoliko mesta. U testo utisnite zasečenu glavicu belog luka, kao i čeri paradajz presečen napola. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Izvadite iz rerne pa utisnite ostatak sitno seckanog belog luka i ruzmarin. Smanjite na 220 stepeni i pecite još 10 ak minuta. Prijatno!

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTPISANA SARADNJA: Portal MaxBet Sport novi partner Crvene zvezde