POSNA PITA SA SPANAĆEM: Sočna i slasna, za savršeno jutro

Новости онлине

25. 03. 2025. u 07:00

Pitu možete servirati toplu ili hladnu, kao glavno jelo ili prilog. Idealna je za obroke tokom posta jer je hranljiva i ukusna.

ПОСНА ПИТА СА СПАНАЋЕМ: Сочна и сласна, за савршено јутро

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Kore za pitu 500 g
  • Sveži spanać 500 g
  • Crni luk 2 srednja
  • Beli luk 3 čena
  • Šargarepa 1 veća
  • Tofu 300 g (po želji)
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu
  • Prašak za pecivo 1 kašičica
  • Limunov sok 1 kašika
  • Mineralna voda 3-4 kašike
  • Biljno ulje 3-4 kašike
  • Susam za posipanje

Priprema:

Operite i očistite svež spanać. Ako koristite smrznuti spanać, prethodno ga odmrznite i dobro ocedite višak vode. U velikoj posudi propržite crni luk na malo vode (ili ulja), dok ne postane providan, zatim dodajte beli luk i kratko propržite. Dodajte spanać i narendanu šargarepu (ako koristite) u posudu i kuvajte dok spanać ne uvene i sva tečnost ispari. To će trajati otprilike 5-7 minuta. Dodajte izmrvljen tofu (ako koristite), so, biber i limunov sok po ukusu. Dinstajte još 2-3 minuta, zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

U činiji pomešajte mineralnu vodu i biljno ulje (ako koristite) sa praškom za pecivo. Ovim ćete prskati kore da ih omekšate i spojite.

Uzmite prvi list kore i stavite ga na radnu površinu. Lagano poprskajte mešavinom mineralne vode i ulja (ili vode). Stavite drugi list kore preko prvog. Ponovo poprskajte mešavinom. Na drugi list stavite deo fila od spanaća i ravnomerno ga rasporedite. Urolajte kore sa filom po dužini i stavite u podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i fil.

Zagrejte rernu na 180°C. Premažite svaku rolnu sa malo više mešavine mineralne vode i ulja (ili samo vode) i pospite susamom (opciono). Pecite pitu u zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta ili dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRKAČKI SAN KOJI MOŽETE ŽIVETI: Maserati GT2 Stradale