BRZ I UKUSAN DORUČAK: Najukusnije pica pancerote
Tople, mekane i veoma ukusne pica pancerote sa dva pikantna fila koje će vas osvojiti već kod prvog zalogaja.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 187 ml vode
- 1 kašičica soli
- 360 g brašna
- 2 kašičice instant sušenog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike ulja
Za fil sa paradajzom i sirom:
- 1 kašika ulja
- 1 luk, oljušten i isečen na kockice
- 3 čena belog luka, oljuštena i iseckana na kockice
- 200 g čeri paradajza, isečenog na pola
- 1 crvena ljuta papričica, naseckana
- So, biber i šećer po ukusu
- 300 g rendane mocarele
Za fil sa mortadelom:
- 1 kašika ulja
- 200 g mortadele, sitno narezana na kockice
- 3 mlada luka, seckana
- 300 g rendane mocarele
Priprema:
Kako biste napravili pancerote rastvorite so u vodi. Brašno, slanu vodu, kvasac, šećer i ulje stavite u činiju i mutite mikserom dok testo ne postane elastično – biće potrebno oko 5 minuta. Formirajte loptu od testa.
Uljem podmažite veliku posudu i u nju ubacite kuglu testa i pokrijte. Ostavite na toplom mestu bez promaje. Ostavite da naraste 1,5 sat dok ne bude 2,5 puta veća. Dok se diže, pre upotrebe napravite fil.
Da biste napravili fil od paradajza i sira, zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i pržite luk 2-3 minuta. Dodajte beli luk, čeri paradajz i ljutu papriku i dinstajte. Začinite solju, biberom i sa malo šećera, po ukusu. Kada se ohladi pomešajte sa mocarelom.
Da biste napravili fil sa mortadelom, zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i dodajte mortadelu i luk, pa dinstajte 3-4 minuta. Ubacite u posudu srednje veličine i kada se ohladi pomešajte sa sirom. Lagano pobrašnite podlogu i uvaljajte testo u oblik balvana, pa isecite na 10 delova. Svaki komad razvaljajte u kuglu i ostavite da naraste 30 minuta.
Zatim razvucite na 14 cm u prečniku, a zatim tako razvaljano testo punite sa po 2 kašike fila. Dobro pritisnite ivice, a zatim koristite zupce viljuške da napravite šablon koji će ih još više zapečatiti. Ponovite sa preostalim testom.
Zagrejte ulje u dubokom tiganju najmanje 5 cm duboko. Kada se zagreje dodajte nekoliko pancerotija odjednom. Okrenite ih kada postanu zlatne, za svaku će biti potrebno oko 2 minuta. Servirajte odmah i jedite dok je vruće.
(stvarukusa)
Preporučujemo

PUNjENE, SLATKE I SOČNE: Recept za domaće kiflice neodoljivog ukusa i mirisa
18. 03. 2025. u 15:00

IDEALNI ZA DORUČAK: Pužići sa kačkavaljem, fenomenalni i sočni
12. 03. 2025. u 07:00

SKANDAL U BRITANIJI, PORODICE U ŠOKU: Direktorka mrtvačnice gledala crtani film sa mrtvim bebama u svojoj kući
EJMI Apton (38), osnivačica udruženja Florrie’s Army u Lidsu u Engleskoj, našla se u centru velike afere nakon što su roditelji preminule dece otkrili da su tela njihovih beba držana u njenoj kući umesto u mrtvačnici.
27. 08. 2025. u 17:50

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

"NEKAD TE MRZE, NEKAD TE VOLE..." Vratio se Mladen, Dea iznenadila objavom
MLADEN Mijatović, bivši dugogodišnji izabranik voditeljke Dee Đurđević, vratio se u Srbiju.
08. 09. 2025. u 11:17
Komentari (0)