DOMAĆI HLEB OD BATATA: Sočan i mekan, pravićete ga stalno

Новости онлине

12. 04. 2025. u 07:00

Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД БАТАТА: Сочан и мекан, правићете га стално

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g batata
  • 250 g šećera
  • 120 g biljnog ulja
  • 80 ml vode
  • 2 jaja 
  • 220 g brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice muskantnog oraščića
  • so
  • 100 g oraha

Priprema:

Batat obmotajte folijom i pecite na 230 stepeni, oko sat vremena, dok ne omekša. Onda ga odmotajte i ogulite. Stavite u posudu i zgnječite, pa ostavite sa strane. Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Zatim, dodajte ulje i vodu. Sjedinite. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, so i muskantni oraščić.Suve sastojke sjedinite sa mokrim, pa dodajte pire od batata. Umešajte i orahe. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite hleb 70 do 80 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Prijatno!

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ SAOPŠTIO ODLIČNU VEST IZ MOSKVE: Sjajan dogovor postignut