PREUKUSNA GUŽVAVA PITA SA MESOM I JOGURTOM: Ko je jednom proba poželeće opet, a sprema se za tili čas

Новости онлине

24. 04. 2025. u 07:00

Odličan izbor za doručak ili večeru, uz čašu jogurta.

ПРЕУКУСНА ГУЖВАВА ПИТА СА МЕСОМ И ЈОГУРТОМ: Ко је једном проба пожелеће опет, а спрема се за тили час

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 500 g mlevenog mesa
  • 100 g slanog sira
  • 1 l jogurta
  • 100 ml kisele pavlake
  • 2 jaja
  • 1 crni luk
  • 1/2 praška za pecivo

Priprema:

Preliv: Umutiti jaja, dodati jogurt i pavlaku, malo posoliti, dodati prašak za pecivo i dobro izmešati.

Fil: U mleveno meso dodati sitno iseckan luk, izmešati, začiniti po ukusu i prodinstati na malo ulja da meso promeni boju.

Ređanje: Kore podeliti na dva dela. Uzimati po jednu koru, zgužvati je, umočiti u smesu sa jogurtom i slagati u podmazan pleh. Postupak ponavljati dok se ne potroši jedna polovina kora. Preko njih izmrviti sir i rasporediti fil od mesa. Preko mesa ponovo stavljati kore na isti način kao na dno pleha dok se sve ne utroše. Ostatak preliva sipati preko pite. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije smeđu boju.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)