LISNATE ROLNICE SA SPANAĆEM I SIROM: Hrskave, punjene i gotove za 20 minuta

Новости онлине

29. 04. 2025. u 07:00

Punjene rolnice od lisnatog testa sa spanaćem i sirom su savršene za ukusnu užinu ili predjelo. Brzo se prave i fantastično izgledaju na stolu.

ЛИСНАТЕ РОЛНИЦЕ СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Хрскаве, пуњене и готове за 20 минута

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Lisnato testo 1 pakovanje
  • Spanać 300 g
  • Feta sir 200 g
  • Krem sir 100 g
  • Beli luk 1 čen
  • So i biber po ukusu
  • 1 Jaje 
  • Susam ili crni susam za posipanje (opcionalno)

Priprema:

U velikom tiganju, zagrejte malo ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte seckani beli luk i pržite ga dok ne pusti miris, oko 1 minut. Dodajte seckani spanać i pržite dok ne omekša i višak tečnosti ispari, oko 5-7 minuta. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. U posudi pomešajte blago ohlađeni spanać, feta sir i krem sir. Dodajte so i biber po ukusu.

Prethodno zagrejte rernu na 200°C. Na blago pobrašnjavljenoj površini, razvaljajte lisnato testo u pravougaonik. Rasporedite punjenje od spanaća i sira ravnomerno preko testa, ostavljajući oko 1 cm slobodno na ivicama. Pažljivo zarolajte testo počevši od jedne kraće strane, stiskajući dok rolate da biste dobili čvrsti rolat.Nožem isecite rolat na komade debljine oko 3 cm.

Posložite komade rolata na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite svaku rolnu razmućenim jajem i pospite susamom ili crnim susamom po želji. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta ili dok rolati ne postanu zlatni i hrskavi.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju