LISNATE ROLNICE SA SPANAĆEM I SIROM: Hrskave, punjene i gotove za 20 minuta
Punjene rolnice od lisnatog testa sa spanaćem i sirom su savršene za ukusnu užinu ili predjelo. Brzo se prave i fantastično izgledaju na stolu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Lisnato testo 1 pakovanje
- Spanać 300 g
- Feta sir 200 g
- Krem sir 100 g
- Beli luk 1 čen
- So i biber po ukusu
- 1 Jaje
- Susam ili crni susam za posipanje (opcionalno)
Priprema:
U velikom tiganju, zagrejte malo ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte seckani beli luk i pržite ga dok ne pusti miris, oko 1 minut. Dodajte seckani spanać i pržite dok ne omekša i višak tečnosti ispari, oko 5-7 minuta. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. U posudi pomešajte blago ohlađeni spanać, feta sir i krem sir. Dodajte so i biber po ukusu.
Prethodno zagrejte rernu na 200°C. Na blago pobrašnjavljenoj površini, razvaljajte lisnato testo u pravougaonik. Rasporedite punjenje od spanaća i sira ravnomerno preko testa, ostavljajući oko 1 cm slobodno na ivicama. Pažljivo zarolajte testo počevši od jedne kraće strane, stiskajući dok rolate da biste dobili čvrsti rolat.Nožem isecite rolat na komade debljine oko 3 cm.
Posložite komade rolata na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite svaku rolnu razmućenim jajem i pospite susamom ili crnim susamom po želji. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta ili dok rolati ne postanu zlatni i hrskavi.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PUŽIĆI SA MAKOM: Mirisno pecivo mekano kao duša, koje super ide uz kafu
22. 04. 2025. u 07:00

SKONSI: Fenomenalne i slatke pogačice sa čokoladom raspametiće sve
09. 04. 2025. u 16:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

NE MOŽE DA SAKRIJE TUGU: Darko Lazić potpuno slomljen, javno se oglasio (FOTO)
PEVAČ se prisetio svog pokojnog oca...
28. 04. 2025. u 19:35
Komentari (0)