NEOBIČNE BRUSKETE KOJE SE PAMTE: Kad se pomeša italijanska i srpska kuhinja (RECEPT)

Novosti online

17. 07. 2025. u 14:00

Kada poželite da na brzinu pripremite nešto ukusno, a drugačije, ove bruskete su pravi izbor. Kombinacija šunke, pavlake, majoneza, šećerca i svežeg paradajza ujednačena je i ukusna, a aroma origana daje posebnu završnicu. Idealne su za predjelo, užinu ili večeru u društvu. Brzo se prave, a još brže nestaju sa stola!

НЕОБИЧНЕ БРУСКЕТЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ: Кад се помеша италијанска и српска кухиња (РЕЦЕПТ)

FOTO: Novosti

Bruskete sa pavlakom, šunkom i paradajzom

Sastojci (za 4 osobe):

1 baget ili 8 parčića hleba za tost

1/2 šolje šećerca (kukuruza, iz konzerve ili kuvanog)

3 kašike kisele pavlake

2 kašike majoneza

150 g šunke, sitno seckane

1 svež paradajz, seckan na kockice

prstohvat suvog origana

so i biber po ukusu

maslinovo ulje (opciono)

Priprema:

U činiji izmešajte šećerac, pavlaku, majonez, šunku i paradajz. Začinite solju, biberom i origanom.

Po želji, dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja.

Smesu nanesite na parčiće hleba.

Pecite u rerni na 180°C oko 5–7 minuta, dok se blago ne zapeku.

Poslužite toplo ili hladno – odlične su u svakoj varijanti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GALOP RADOSTI: Deca iz „Zvuka srca“ provela dan u prirodi sa Petrom Strugarom