KROFNE SA SIROM I ŠEĆEROM U PRAHU: Recept za mirisne krofne
Kada se u kući raširi miris vanile i prženog testa, zna se da nastaje nešto posebno. Ove krofne sa svežim sirom su hrskave spolja, a nežne i vazdušaste iznutra. Spremne za svega nekoliko minuta, uz obilan sloj šećera u prahu, savršene su za trenutke kada poželite brzu, domaću poslasticu.

FOTO: Novosti
Sastojci
- 250 gr polumasnog svežeg sira
- 2 jaja
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 šolja univerzalnog brašna (oko 150 g)
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
U činiji izgnječite sveži sir, dodajte jaja, šećer i vanilin šećer i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Mešajte dok se ne formira gusta smesa. Zagrejte ulje u dubljoj šerpi na 170–180 °C. Kašikom uzimajte delove testa i pažljivo ih spuštajte u vruće ulje. Pržite u porcijama dok krofne ne porumene, okrećući ih da se ravnomerno isprže. Vadite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja. Dok su još tople, obilno pospite šećerom u prahu i odmah poslužite.
Ptijatno!

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)