KROFNE SA SIROM I ŠEĆEROM U PRAHU: Recept za mirisne krofne
Kada se u kući raširi miris vanile i prženog testa, zna se da nastaje nešto posebno. Ove krofne sa svežim sirom su hrskave spolja, a nežne i vazdušaste iznutra. Spremne za svega nekoliko minuta, uz obilan sloj šećera u prahu, savršene su za trenutke kada poželite brzu, domaću poslasticu.
FOTO: Novosti
Sastojci
- 250 gr polumasnog svežeg sira
- 2 jaja
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 šolja univerzalnog brašna (oko 150 g)
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
U činiji izgnječite sveži sir, dodajte jaja, šećer i vanilin šećer i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Mešajte dok se ne formira gusta smesa. Zagrejte ulje u dubljoj šerpi na 170–180 °C. Kašikom uzimajte delove testa i pažljivo ih spuštajte u vruće ulje. Pržite u porcijama dok krofne ne porumene, okrećući ih da se ravnomerno isprže. Vadite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja. Dok su još tople, obilno pospite šećerom u prahu i odmah poslužite.
Ptijatno!
ŠOK U NjUJORKU: Pogledajte šta je Putinov specijalni izaslanik doneo na razgovore sa SAD (FOTO)
SPECIJALNI izaslanik ruskog predsednika Vladimira Putina Kiril Dmitrijev doneo je na razgovore sa zvaničnicima u Sjedinjenim Američkim Državama bombone koje na omotima imaju Putinove citate.
26. 10. 2025. u 17:16
ŠTA SE DEŠAVA U POKROVSKU? Situacija za Ukrajinu je mnogo gora nego na mapama, Sirski pobesneo
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je grad Pokrovsk u Donjeckoj oblasti opkoljen, dok njegovi generali tvrde da je u gradu i okolini blokirano više od pet hiljada ukrajinskih vojnika.
26. 10. 2025. u 18:54
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)