DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM: Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu

V.N.

05. 12. 2025. u 16:23

KOMBINACIJA carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako.

ДОМАЋИЦЕ СУ ЛУДЕ ЗА ОВИМ РЕЦЕПТОМ: Спојите гибаницу и царску питу и добићете најлепше јело на свету

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • gružanske kore za gibanicu 1/2 pakovanja
  • 4 jajeta 
  • meko brašno 200 g
  • jogurt 250 ml
  • ulje 100 ml
  • pršuta 100 do 150 g
  • abc krem sir 200 g
  • kiseli kornišoni 3 komada
  • crvene pečene belolučane paprike 3 komada
  • so po potrebi
  • prašak za pecivo 1 kesica

Priprema:

Umutiti jaja, a pršutu, paprike i krastavčiće iseckati na kockice. Pomešati jaja, ulje, jogurt, krem sir, so, pršutu, krastavčiće i prosejano brašno sa praškom za pecivo.Veći pleh dimenzija 35x12x8 cm, obložiti papirom za pečenje, a bočne strane premazati uljem. Kore iseći prema veličini kalupa (imala sam 24 komada).

Na dno staviti jednu koru, preko 1 do 1,5 supenu kašiku smese i ponavljati postupak dok ima materijala.

Poslednju koru premazati samo tečnim delom smese (bez pršute, krastavčića i paprika).Prekriti alu folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni C oko 30 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečeno, pa skinuti foliju i ostaviti još 10-ak minuta da se zapeče.

Secite kad se prohladi.

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DR NOVOSTI: Revolucija u transplantaciji kose