NAJBOLJE KNEDLE SA ŠLJIVAMA KOJE USPEVAJU ČAK I POČETNICIMA: Postoje 2 cake uz koje nema greške
Donosimo vam recept za najbolje knedle sa šljivama, koje uspevaju čak i početnicima. Tajna mekanih knedli leži u tome da testo bude gnjecavije i mekše, a da se knedle odmah spuštaju u vodu čim ih formiramo.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Bokina kuhinja
Sastojci:
- 1 kg neočišćenog krompira
- 2 jaja
- malo soli
- 250 g brašna
- 2 kašike ulja
- 15 šljiva
- 300 g prezli
- 100 ml ulja
Priprema:
Oguliti krompir i staviti u šerpu da se kuva. Nakon što se krompir skuvao, procediti vodu i dobro ga ispasirati. Sipati ulje u tiganj i staviti da se zagreje, pa dodati prezle, pa propržiti oko 5 minuta na tihoj vatri. U pire krompir dodati dva jajeta, pa dobro promešati i sipati postepeno brašno. Testo uzimati supenom kašikom i malo ga razvucite na dlanu. Na testo stavite očišćenu šljivu koju ste prethodno s spoljašnje strane uvaljali u brašno, a u sredinu šljive stavili malu kašičicu šećera. Preko šljive prevucite testo i oblikujte malu lopticu. Lopticu odmah spustiti u vodu dok ključa. Postupak ponavljati dok se testo ne potroši. Kada su kuvane, knedle vadoiti u tiganj sa prezlama, uvaljati ih u prezle sa svih strana pa vaditi na tanjir. Zatim ih posuti šećerom.
Preporučujemo

ČETIRI ZEMLjE EU ODBILE TRAMPOV PLAN: Neće da kupuju američko oružje za Ukrajinu!
ČETIRI evropske zemlje odbile su da učestvuju u projektu predsednika SAD Donalda Trampa o kupovini američkog oružja za Ukrajinu.
16. 07. 2025. u 14:12

BEBA IZ SRBIJE SE UGUŠILA NAOČIGLED RODITELjA: Nezapamćena tragedija na Halkidikiju
BEBA iz Srbije, stara svega 13 meseci, iznenada je izgubila život u jednom ugostiteljskom objektu na Halkidikiju. Kako navode grčki mediji, ova nezapamćena tragedija odigrala se pred očima detetovih roditelja.
16. 07. 2025. u 14:33

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)