UŽIVAJTE U NEDELJNOM JUTRU: Tri ideje za brz i ukusan doručak tokom vikenda
DORUČAK najvažniji obrok tokom dana, ispunjava nas snagom i energijom za ceo dan.

Foto: Free Images Pixabay
Ali najslađi i najprijatniji je nedeljni doručak, jer imamo dovoljno vremena za pripremu različitih đakonija, a da ne žurimo na posao. Ako su vam pomalo dosadili standardni uštipci, male pite ili naša omiljena tradicionalna pita, pokušajte da klasiku pripremite na malo drugačiji način.
Evo nekoliko ukusnih ideja za nedeljni doručak!

Foto: Free Images Pixabay
Palačinke sa slatkom od borovnica
Potrebni sastojci:
2 jaja, 400 ml mleka, oko 2 šolje brašna, prstohvat soli, prstohvat šećera, slatko od borovnica, iseckani orasi
Način pripreme:
Mikserom umutite jaja sa mlekom. Postepeno počnite da dodajete brašno dok se smesa ne zgusne. Dodajte prstohvat soli i prstohvat šećera. Ako želite deblje palačinke, dodajte malo gazirane vode i pola kašičice sode bikarbone (ili pola pakovanja praška za pecivo).
Zagrejte tiganj (najbolje teflonski) i kutlačom sipajte deo smese, koju treba da ravnomerno rasporedite u tiganju. Kada je palačinka spremna, okrenite je na drugu stranu. Kad ste ispekli sve palačinke, stavite džem i pospite orasima. Za raskoš, ukusni nedeljni doručak možete poslužiti uz kuglu sladoleda.

Foto: Free Images Pixabay
Omlet sa sirom i paprikom
Potrebni sastojci:
1-2 zelene paprike, 1-2 crvene paprike, 5-6 jaja, 150 grama sira, prstohvat soli, 50 ml mleka
Način pripreme:
Papriku isecite na sitne komade i lagano dinstajte. U posebnoj posudi umutite jaja, mleko i prstohvat soli. Smesu sipajte u teflonski tiganj i pecite na umerenoj vatri dok se malo ne zgusne. Okrenite omlet i ravnomerno ga pospite iseckanim sirom i seckanom paprikom. Pecite sa obe strane dok ne porumeni. Ukrasite paradajzom za brzi nedeljni doručak.

Foto: Free Images Pixabay
Sendviči - brusketi
Potrebni sastojci:
baget ili zemička, paradajz, crvena paprika, sitna šargarepa, stabljika mladog luka, nekoliko cvetova brokolija, krem sir, 50 g narendanog kačkavalja
Način pripreme:
Povrće isecite na sitne komade i promešajte sve zajedno. Baget treba iseći, ali na kriške, a zatim ga namazati tankim slojem krem sira. Rasporedite premazane kriške u pleh i na njih rasporedite povrće.
Stavite da se peku u zagrejanu rernu (ali samo odozgo) dok povrće malo ne omekša. Zatim pospite rendanim kačkavaljem i vratite ih u rernu na još 5 minuta - dok se kačkavalj ne istopi. Bruskete poslužite tople.
(bonapeti)
Preporučujemo

ČOKOLADNA TORTA OD PALAČINKI: Kremasto savršenstvo ukusa, osvaja na prvi zalogaj
26. 10. 2023. u 16:00

VIŠE OD 200 DECE OTROVANO U ŠKOLI, A ONDA SE POJAVIO SNIMAK IZ KUHINjE: Kamera otkrila sve, uhapšeno osam osoba (VIDEO)
VIŠE od 200 dece u jednoj školi u Kini ima povišen nivo olova u krvi nakon što je u njihovu hranu dodavan otrovni pigment – navodno kako bi izgledala primamljivije.
12. 07. 2025. u 21:32

OTKRIVEN UZROK PADA BOINGA SA 260 PUTNIKA: Audio snimak pilota iz kokpita samo produbljuje misteriju
ISTRAŽITELjI su otkrili uznemirujuće detalje u okviru preliminarne istrage pada aviona kompanije Air India, na letu 171, u kojem je u junu stradalo 260 osoba.
12. 07. 2025. u 15:36

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)