LAKA PRIPREMA, A JELO ODLIČNO ZA SVAKO DOBA DANA: Gnezda sa jajima i šunkom (VIDEO)

Novosti online

06. 12. 2023. u 10:00

KADA želite da uz malo truda napravite dekorativno i ukusno jelo, gnezda sa jajima i šunkom odličan su izbor.

ЛАКА ПРИПРЕМА, А ЈЕЛО ОДЛИЧНО ЗА СВАКО ДОБА ДАНА: Гнезда са јајима и шунком (ВИДЕО)

Foto Printscreen/YT/savurosTV

ZA danas smo pripremili neodoljiva gnezda sa jajima i šunkom. Jednostavna priprema, a ukus i izgled prelep. Možete ih jesti za doručak, užinu ili večeru - uvek su dobar izbor.

Sastojci:

* 30 g putera

* 3 krompira
* 100 g šunke
* 4 jajeta
* 5 g soli
* 5 g bibera
* 40 g brašna
* 30 g mladog luka

Recept za jelo sa jajima i šunkom:

Otopite puter u većem tiganju. Opran i oljušten krompir izrendajte, a šunku iseckajte.

Pomešajte ova 2 sastojka u činiji, dodajte 1 jaje, so, biber i na kraju brašno, pa sve dobro promešajte. Pomoću kašike, vadite delove smese sa jajima u tiganj, oblikujući ih u tri deblje pljeskavice. Sredinu gnezda ulubite. Uzmite tri jajeta i razdvojte žumanca i belanca.

U sredinu jela stavite po žumance, pa poklopite i ostavite na laganijoj vatri da se kuva oko 10 minuta. Okrenite gnezda, pa pecite poklopljeno još pet minuta. Služite jelo posuto iseckanim mladim lukom. Preporučujemo i obrok salatu sa testeninom, jajima i šunkom.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)