MNOGO UKUSNIJI OD KUPOVNOG: Kako se pravi domaći mesni narezak
MESNI narezak možete da koristite da napravite slanu tortu, namaz, za sendvič, a super je i kao predjelo... Domaći mesni narezak je ukusniji i kvalitetniji od kupovnog, a lako možete da ga napravite kod kuće.
Mesni narezak možete da koristite u mnogim jelima, a koliko god se trudili da kupite kvalitetan koji sadrži veliki procenat mesa, ipak je bolje da napravite domaći. Zato kod kuće napravite domaći mesni narezak za koji ste sigurni od kog mesa i kako je napravljen.
Potrebno:
* 2 kolenice
* 1 l vode
* 2 šargarepe
* 1 crni luk
* 3 lovorova lista
* 10 zrna bibera
* 1 kašika soli
* 4 čena belog luka
* 1 veza peršuna
Recept za domaći mesni narezak sa kolenicom:
Stavite kolenice u šerpu, pa sipajte fantu i vodu. Dodajte cele šargarepe, luk, lovor list, zrna bibera, pa posolite. Poklopite i kuvajte dok meso ne omekša. Kada šargarepa omekša samo je izvadite iz šerpe i nastavite da kuvate meso. Zatim izvadite meso i iseckajte, pa dodajte mleveni beli luk, seckani peršun i šargarepu. Promešajte i sipajte smesu u plastičnu flašu koju ste oprali i kojoj ste isekli vrh. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider da se stegne.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE TRAMPA: Treći svetski rat bi mogao izbiti pre predsedničkih izbora u SAD
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi za pet meseci preostalih do izbora u SAD mogao da izbije treći svetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva.
18. 05. 2024. u 09:45
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (1)