BEZ GRAMA ŠEĆERA, SVE PRIRODNI SASTOJCI: Zdravi krem od urmi, tako je ukusan da nikada nećete pomisliti da nije kupovni
URME su ukusne zbog svoje prirodne slasti, ali malo ko zna koje dobrobiti nose za zdravlje.
Ako želite da napravite palačinke sa zdravim kremom, onda napravite onaj od urmi koji je sasvim prirodan, bez grama dodatog šećera, a toliko je ukusan da nikad nećete ni pomisliti da nije kupovni.
Zašto baš krem od urmi? Zato što su urme bogate hranljivim materijama, imaju brojne antioksidante, prirodno su slatke i ne sadrže dodati šećer, obezbeđuju zdravlje organa za varenje, štite srce i zdravlje i regulaciju šećera u krvi, štite mozak, pomažu da se olakša prirodan porođaj.
Za testo:
* 125 g brašna,
* malo soli,
* 1 jaje,
* kašika ulja,
* 300 ml mleka
Za krem:
* 250 g urmi očišćenih od koštica,
* 100 g suvog grožđa,
* 200 ml mlake vode
Priprema:
Od navedenih sastojaka pripremite testo i ispecite palačinke. U manju šerpicu sipajte vodu, pa dodajte urme i suvo grožđe. Kad voda provri, kuvajte još tri minuta i sklonite s vatre. Kad se smesa malo prohladi, stavite je u blender i meljite dok ne dobijete gustu, glatku smesu. Nafilujte palačinke i poslužite ih s kriškama oljuštenih pomorandži.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)