BEZ GRAMA ŠEĆERA, SVE PRIRODNI SASTOJCI: Zdravi krem od urmi, tako je ukusan da nikada nećete pomisliti da nije kupovni
URME su ukusne zbog svoje prirodne slasti, ali malo ko zna koje dobrobiti nose za zdravlje.

Foto Shutterstock
Ako želite da napravite palačinke sa zdravim kremom, onda napravite onaj od urmi koji je sasvim prirodan, bez grama dodatog šećera, a toliko je ukusan da nikad nećete ni pomisliti da nije kupovni.
Zašto baš krem od urmi? Zato što su urme bogate hranljivim materijama, imaju brojne antioksidante, prirodno su slatke i ne sadrže dodati šećer, obezbeđuju zdravlje organa za varenje, štite srce i zdravlje i regulaciju šećera u krvi, štite mozak, pomažu da se olakša prirodan porođaj.
Za testo:
* 125 g brašna,
* malo soli,
* 1 jaje,
* kašika ulja,
* 300 ml mleka
Za krem:
* 250 g urmi očišćenih od koštica,
* 100 g suvog grožđa,
* 200 ml mlake vode
Priprema:
Od navedenih sastojaka pripremite testo i ispecite palačinke. U manju šerpicu sipajte vodu, pa dodajte urme i suvo grožđe. Kad voda provri, kuvajte još tri minuta i sklonite s vatre. Kad se smesa malo prohladi, stavite je u blender i meljite dok ne dobijete gustu, glatku smesu. Nafilujte palačinke i poslužite ih s kriškama oljuštenih pomorandži.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)