DORUČAK U KOME ĆETE DA UŽIVATE: Granola - zdrava, lagana
AKO ste u nedoumici šta da napravite za doručak, granola je uvek dobar izbor. Zdrava, pravi se lako, a preukusna. Ako ne konzumirate šećere, možete da njih i med zamenite zaslađivačem po ukusu.
Potrebno:
* 3 šolje ovsenih pahuljica
* 1 šolja iseckanih orašastih plodova po izboru
* 3 kašike smeđeg šećera
* 3/4 kašičice mlevenog cimeta
* 1/2 kašičice mlevenog đumbira
* 1/4 kašičice soli
* 1/3 šolje meda
* 2 kašike ulja
* 1 šolja suvog voća po izboru
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 150 stepeni. Pek-papirom obložite pleh. Onda u velikoj posudi pomešajte pahuljice, orašaste plodove, šećer, cimet, đumbir i so. Zatim zagrejte med u ulje u šerpi na srednjoj temperaturi dok ne postane glatko. Preko pahuljica prelijte med i ulje i sve dobro promešajte. Sve sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko 40 minuta s tim da promešate na svakih 10 minuta. Gotovo je kada dobije zlatnu boju. Na kraju, izvadite iz rerne i promešajte. Ostavite da se ohladi, pa u to dodajte suvo voće.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
TURSKA DRHTI PRED PRETNjOM IZRAELA: Izbija treći svetski rat? (VIDEO)
MINISTAR odbrane Turske, Jašar Guler, izjavio je da Izrael može da napadne Tursku, čime je podržao ranije izjave predsednika Erdogana, koji je Izrael opisao kao direktnu pretnju za zemlju.
14. 11. 2024. u 17:17
"GLAVNA TEMA JE DA LI ĆE MOSKVA BITI GAĐANA" Veliko upozorenje Vučića: Svet se kreće po ivici ambisa!
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle govora na Samitu KOP29 u Azerbejdžanu.
12. 11. 2024. u 12:33
ČITULjA KOSTIĆU OD DECE: "Živiš kroz nas - nastavljamo s ponosom"
MIODRAG Kostić, osnivač i predsednik MK Grupe, preminuo je u sredu ujutru.
14. 11. 2024. u 12:46
Komentari (0)