PROTIV PREHLADE: Moćna pileća supa, pa još sa limunom
KAO retko koje jelo pileća supa je vekovima univerzalni "lek" za prehladu.
Da se izbore sa kijanjem, kašljem i temperaturom, širom sveta se kuvaju veoma slične supice, a na istoku se u supu dodaje i sok od limuna.
Sastojci:
* pile, manje, 600 g
* crni luk, 1 veća glavica
* krompir, 1 veliki
* paškanat, 3 korena
* šargarepa, 3 korena
* celer, veći komad
* peršun, 1/2 vezice
* rezanci, 1 šaka
* so, po ukusu
* biber u zrnu, 1 kašičica
* sok od limuna, po želji
Priprema:
* Meso operite, stavite u veći lonac i nalijte hladnom vodom. Stavite da se kuva i kad voda proključa, skinite penu, smanjite vatru i ostavite da se krčka. Povrće očistite, isecite na komade, pa ga ubacite u lonac. Crni luk malo ga prepecite na plotni, pa ga ubacite u lonac. Ostavite da se sve kuva na tihoj vatri sat i po. S vremena na vreme skidajte masnoću koja se skuplja na površini. Kad je meso kuvano procedite supu, meso očistite sa kostiju i vratite u supu, pa ubacite i biber u zrnu. Šargarepu isecite na kolutove, vratite u supu i dodajte rezance. Kuvajte još 10 munuta, dodajte iseckani peršun, proverite ukus i sklonite sa vatre. U vreme prehlade u toplu supu dodajte sok od limuna.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)