KREMASTO, LAKO I BRZO: Savršeni umak od fete

Novosti online

09. 02. 2024. u 13:44

UMAK od fete je blagog ukusa, slan i sočan, pravi se brzinski, odličan je uz krompiriće, čipseve ili uz piletinu.

КРЕМАСТО, ЛАКО И БРЗО: Савршени умак од фете

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 200 g fete
* 150 g grčkog jogurta
* 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, plus dodatno za pokapati
* prstohvat bibera

Recept za umak od fete:

 Korak 1: 

Pripremite sastojke

Za umak od fete, pripremite feta sir i grčki jogurt, ako vam je lakše, feta sir prethodno iseckajte.

 Korak 2: 

Izmutite sastojke

Stavite feta sir i grčki jogurt u aparat za pripremu hrane i umutite dok smesa ne postane glatka. Nastavite da mutite mikserom dok sipate maslinovo ulje, dok se sve ne sjedini.

 Korak 3: 

Servirajte

Začinite umak i poslužite pokapano sa malo ulja i posipano sa dosta sveže mlevenog crnog bibera.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PARTIZAN DOBIJA NAPADAČA: Reprezentativac u Humskoj?