HIT, HIT, HIT! Papardele u mlečnom sosu od jaja
PRIDRUŽITE se mnogobrojnima koji su sami počeli da mese testeninu! Nije teško, a ukus se ne može porediti sa kupovnom testeninom, i zavolećete sigurno ukus jednostavnog sosa.

Foto Shutterstock
Sastojci:
ZA TESTO:
* brašno, 300 g
* jaja, 3 komada
* so,1 kašičica
ZA SOS:
* mleko, 1 l
* jogurt, 250 ml
* kajmak, 100 g
* ulje, 2 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* suvi biljni začin, po ukusu
* mešavina italijanskih začina, 1 kašičica
Priprema:
- Na radnu površinu sipajte brašno, prstima oblikujte udubljenje u sredini, i tu stavite so i razbijte jaja. Prstima pomešajte jaja i brašno, dobro sjedinite sastojke tako što ćete mesiti testo dlanovima okrećući testo u smeru kazaljke na satu.
- Kad testo postane glatko i elastično, napravite kuglu i ostavite testo da se odmori desetak minuta, pa ponovo mesite dlanovima. Podelite testo nožem na delove, a onda na pobrašnjenoj površini oklagijom ili mašinicom za testeninu rastanjite trake na debljinu jednog milimetra. Ako široke taljatele, papardele, pravite ručno, onda trake dobro pospite brašnom, urolajte ih i nožem secite na šire trake, a potom ih rastresite po pobrašnjenoj krpi. Sušite ih pola sata pre kuvanja.
- Potopite testeninu u mleko i ostavite da stoje 20 minuta, a zatim zagrejte na tihoj vatri i kuvajte mešajući da omekšaju.
- Odvojeno ulupajte jaja, dodajte ulje, jogurt i omekšali kajmak, pa posolite i pobiberite.
Sve ubacite u vruću testeninu koju ste sklonili s vatre i dobro promešajte. Po potrebi dodajte suvi biljni začin i poslužite posuto italijanskom mešavinom začina. Ovu testeninu možete kratko da zapečete u rerni.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

GURMANSKA RAPSODIJA KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Meksičke kesadilje, pravi raj za nepca
07. 02. 2024. u 10:13

OVAKVU DO SADA NISTE JELI: Gibanica sa sirom, hrskava kora i testo meko kao duša
07. 02. 2024. u 11:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)