BRZO I UKUSNO: Tortilja pita sa sirom i piletinom
TORTILjA pita je odlična, jer možete sastojke da menjate prema svojoj želji i potrebi, dok možete da koristite i bezglutenske ili tortilje od heljdinog brašna.
Sastojci:
* 3 jajeta
* 60 ml mleka
* 125 g svežeg sira
* 125 g iseckanog tvrdog sira
* 2 tortilje
* 125 g iseckane piletine
* 2 luka, iseckana na kockice
* so i biber, po ukusu
Recept za tortilja pitu sa sirom i piletinom:
Korak 1:
Zagrejte rernu
Za tortilja pitu sa sirom i piletinom zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Obložite okrugli pleh papirom za pečenje.
Korak 2:
Tostirajte tortilje
Tostirajte tortilje u rerni dok se zagreva, 7 minuta, okrećući ih. Kada malo počnu da dobijaju boju, izvadite ih i rukama iscepkajte na kvadratiće.
Korak 3:
Umutite sastojke i pecite
U srednjoj činiji lagano umutite jaja. Dodajte mleko i sveži sir i pomešajte. Zatim dodajte seckani tvrdi sir, piletinu, mladi luk i so, i biber po ukusu. Na kraju preklopite komadiće tortilje. Prebacite smesu u kalup za tortu i ravnomerno je poravnajte. Pecite 30-40 minuta ili dok vrh ne porumeni. Ostavite da se stegne u plehu 5 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se ohladi još 10 minuta. Nasecite i uživajte u tortilja piti sa sirom i piletinom!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)