BRZO I UKUSNO: Tortilja pita sa sirom i piletinom
TORTILjA pita je odlična, jer možete sastojke da menjate prema svojoj želji i potrebi, dok možete da koristite i bezglutenske ili tortilje od heljdinog brašna.
Sastojci:
* 3 jajeta
* 60 ml mleka
* 125 g svežeg sira
* 125 g iseckanog tvrdog sira
* 2 tortilje
* 125 g iseckane piletine
* 2 luka, iseckana na kockice
* so i biber, po ukusu
Recept za tortilja pitu sa sirom i piletinom:
Korak 1:
Zagrejte rernu
Za tortilja pitu sa sirom i piletinom zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Obložite okrugli pleh papirom za pečenje.
Korak 2:
Tostirajte tortilje
Tostirajte tortilje u rerni dok se zagreva, 7 minuta, okrećući ih. Kada malo počnu da dobijaju boju, izvadite ih i rukama iscepkajte na kvadratiće.
Korak 3:
Umutite sastojke i pecite
U srednjoj činiji lagano umutite jaja. Dodajte mleko i sveži sir i pomešajte. Zatim dodajte seckani tvrdi sir, piletinu, mladi luk i so, i biber po ukusu. Na kraju preklopite komadiće tortilje. Prebacite smesu u kalup za tortu i ravnomerno je poravnajte. Pecite 30-40 minuta ili dok vrh ne porumeni. Ostavite da se stegne u plehu 5 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se ohladi još 10 minuta. Nasecite i uživajte u tortilja piti sa sirom i piletinom!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)