BAKLAVA BEZ KORA SE PRAVI BRZO I LAKO: Ukus će vas potpuno raspametiti
ŠEĆER, ulje, brašno, mleko, pšenični griz i mlevene orahe meriti čašom od 2 dl.
Sastojci:
Za smesu:
* jaja, 4 komada
* šećer, 1 čaša
* ulje, 1 čaša
* brašno, 1 čaša
* orasi, 1 čaša
* pšenični griz, 2 čaše
* mleko, 1 čaša
* prašak za pecivo, 1 kesica
Za sirup:
* šećer, 250 g
* vanilin šećer, 1 kesica
* limun, 3 koluta
Za posipanje:
* orasi, po potrebi
Priprema:
Za smesu:
Mikserom umutiti jaja i šećer. Zatim mikser isključiti, umešati ulje, mleko, mlevene orahe, pšenični griz, brašno pomešano sa praškom za pecivo i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili. Pleh premazati uljem, posuti brašnom i usuti pripremljenu smesu. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Za sirup:
U šerpu usuti šećer, dodati vodu, vanilin šećer, kolutove limuna i staviti šerpu na vatru. Kuvati 5 minuta od mometa ključanja. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
Pečenu koru izvaditi iz rerne. Mlakim sirupom preliti vrelu koru. Ostaviti da se ohladi i da kora lepo upije sirup. Posuti mlevenim orasima. Seći na kocke, servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
PRED NAMA SU TRI VELIKA PRAZNIKA U NIZU: Sutra je Krstovdan - ove običaje bi trebalo da ispoštujete
SRPSKA pravoslavna crkva (SPC) sutra slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru na samom početku hrišćanske propovedi. Potom sledi Bogojavljenje, pa Jovanjdan.
17. 01. 2025. u 15:55
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
SMRT ZA SRPSKU NOVU Preminula majka popularne folkerke, ona se oglasila: "Umrla je u miru"
POSLEDNjE trenutke provela je u Valjevu, gde je inače i živela.
17. 01. 2025. u 15:45
Komentari (0)