DODAJTE PRILOG PO ŽELJI I UŽIVAJTE U RAPSODIJI UKUSA: Cepkani svinjski vrat

Novosti online

12. 03. 2024. u 11:00

CEPKANI svinjski vrat, pa još obložen sosom, prosto prste da poližete.

ДОДАЈТЕ ПРИЛОГ ПО ЖЕЉИ И УЖИВАЈТЕ У РАПСОДИЈИ УКУСА: Цепкани свињски врат

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 1,5 kg svinjskog vrata
* 1 glavica crnog luka, sitno seckana
* 4 čena belog luka, sitno seckana
* 2 šargarepe, oljuštene i naseckane na kolutove
* 1 lovorov list
* 1 kašičica suvog začina
* so i biber po ukusu
* 2 šolje pilećeg bujona
* 2 kašike maslinovog ulja
* 1 kašika brašna
* 1/4 šolje soja sosa
* 1/4 šolje meda

Priprema:

U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni i beli luk, te dinstajte dok ne postanu staklasti.

Dodajte svinjski vrat u šerpu i pecite sa svih strana dok ne dobije lepu zlatnosmeđu boju. Posolite, pobiberite, dodajte suvi začin i lovorov list, pa sipajte pileći bujon.

Smanjite vatru, pokrijte i kuvajte na laganoj vatri oko 2-3 sata ili dok meso ne postane mekano i lako se cepa viljuškom.

Izvadite meso iz tečnosti od pečenja i ostavite da odstoji dok pripremate sos.

U posebnom loncu otopite maslac, dodajte brašno i pržite ga dok ne postane svetlosmeđe boje. Postepeno dodajte tečnost od pečenja u lonac s brašnom, mešajući kako biste izbegli stvaranje grudvica.

Neka sos provri, pa dodajte soja sos i med, pa kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.

Cepkani svinjski vrat vratite u šerpu s pripremljenim sosom i promešajte da se meso obloži sosom.

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!