DODAJTE PRILOG PO ŽELJI I UŽIVAJTE U RAPSODIJI UKUSA: Cepkani svinjski vrat
CEPKANI svinjski vrat, pa još obložen sosom, prosto prste da poližete.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* 1,5 kg svinjskog vrata
* 1 glavica crnog luka, sitno seckana
* 4 čena belog luka, sitno seckana
* 2 šargarepe, oljuštene i naseckane na kolutove
* 1 lovorov list
* 1 kašičica suvog začina
* so i biber po ukusu
* 2 šolje pilećeg bujona
* 2 kašike maslinovog ulja
* 1 kašika brašna
* 1/4 šolje soja sosa
* 1/4 šolje meda
Priprema:
U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni i beli luk, te dinstajte dok ne postanu staklasti.
Dodajte svinjski vrat u šerpu i pecite sa svih strana dok ne dobije lepu zlatnosmeđu boju. Posolite, pobiberite, dodajte suvi začin i lovorov list, pa sipajte pileći bujon.
Smanjite vatru, pokrijte i kuvajte na laganoj vatri oko 2-3 sata ili dok meso ne postane mekano i lako se cepa viljuškom.
Izvadite meso iz tečnosti od pečenja i ostavite da odstoji dok pripremate sos.
U posebnom loncu otopite maslac, dodajte brašno i pržite ga dok ne postane svetlosmeđe boje. Postepeno dodajte tečnost od pečenja u lonac s brašnom, mešajući kako biste izbegli stvaranje grudvica.
Neka sos provri, pa dodajte soja sos i med, pa kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.
Cepkani svinjski vrat vratite u šerpu s pripremljenim sosom i promešajte da se meso obloži sosom.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)