POSNI ČVARCI: Prave se vrlo lako, a mogu da pariraju originalnom srpskom delikatesu
Ovi čvarci su od komadića soje, te tako predstavljaju i vegansku i posnu zamenu koja će vam dobro doći kada želite promenu u svom jelovniku.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g soje u komadićima
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica dimljene začinske paprike
- 2 lovorova lista
- voda
- ulje za prženje
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu, stavite dimljenu papriku, lovorov list i so. Kada smesa proključa, dodajte sojine komadiće i kuvajte 10 minuta.
Posle tog vremena procedite komadiće i ostavite nekoliko sati u cediljci kako bi izašao sav višak tečnosti.
Ulje zagrejte u tiganju i na srednjoj vatri pržite oceđene komadiće soje oko 20 minuta. Povremeno promešajte i regulišite temperaturu, ali ne postoji velika bojazan da će izgoreti.
Pržene čvarke izvadite na ubrus kako bi se ocedio eventualni višak ulja, dodajte još soli prema svom ukusu i uživajte.
(trpeza)
Preporučujemo
VITAMINSKI SLATKI KUPUS: Odličan ručak bez mesa koji se lako sprema
03. 03. 2024. u 07:00
DODAJTE PRILOG PO ŽELjI I UŽIVAJTE U RAPSODIJI UKUSA: Cepkani svinjski vrat
12. 03. 2024. u 11:00
ŠOK U NjUJORKU: Pogledajte šta je Putinov specijalni izaslanik doneo na razgovore sa SAD (FOTO)
SPECIJALNI izaslanik ruskog predsednika Vladimira Putina Kiril Dmitrijev doneo je na razgovore sa zvaničnicima u Sjedinjenim Američkim Državama bombone koje na omotima imaju Putinove citate.
26. 10. 2025. u 17:16
ŠTA SE DEŠAVA U POKROVSKU? Situacija za Ukrajinu je mnogo gora nego na mapama, Sirski pobesneo
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je grad Pokrovsk u Donjeckoj oblasti opkoljen, dok njegovi generali tvrde da je u gradu i okolini blokirano više od pet hiljada ukrajinskih vojnika.
26. 10. 2025. u 18:54
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)