DOMAĆE LANENE PLOČICE: Odličan izbor za doručak ili užinu, zdrave, posne i hrskave
One kupovne zamenite domaćim, a možete da ih jedete sa humusom ili paštetom. Ovo je recept za najbolje domaće lanene pločice koje uspevaju bukvalno svima, a njih možete da jedete i u toku posta.
Foto Shutterstock
Sastojci:
- 300 g integralnog brašna
- 150 g heljdinog brašna
- 200 ml kisele vode
- 1,5 kašičica soli
- prstohvat sode bikarbone
- 5 kašika maslinovog ulja
- 20 g susama
- 20 g lanenog semena
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pomešajte u jednoj činiji so, brašno i sodu bikarbonu, pa dodajte ulje i kiselu vodu. Onda dodajte susam i lan pa zamesite testo. Zatim razvucite testo i isecite na oblik malih pravougaonika, pa prebacite na pleh. Pleh pre toga obložite pek-papirom. Pecite oko 10 do 15 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada lanene pločice budu gotove, izvadite i služite.
(trpeza)
Preporučujemo
RIŽOTO SA LIGNjAMA KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: Savršen ručak za celu porodicu
20. 03. 2024. u 11:00
MINISTARSTVO SPOLjNIH POSLOVA: Iznenađeni smo komentarima Zaharove na račun Srbije i predsednika Vučića
DRŽAVNA sekretarka u Ministarstvu spoljnih poslova (MSP) Republike Srbije Nevena Jovanović oglasila se na društvenoj mreži "X" povodom komentara portparola Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove na račun Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića, istakavši da oni kao MSP izražavaju iznenađenje povodom istih.
07. 11. 2025. u 14:04
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Hrvat čistio bunar - zbog onog što je pronašao, momentalno ZVAO POLICIJU
POLICIJSKA uprava Požeško-slavonske županije u Hrvatskoj imala je dvostruku intervenciju u subotu, nakon što su građani u dva navrata pronašli veću količinu eksplozivnih sredstava.
09. 11. 2025. u 13:28
Komentari (0)