JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMU, ODLIČNOG UKUSA: Posni namaz sa tikvicom i pečenom paprikom

Tatjana Marković

29. 03. 2024. u 07:00

U toku je Vaskršnji post, a recepata za doručak i večeru nikad dosta.

ЈЕДНОСТАВАН ЗА ПРИПРЕМУ, ОДЛИЧНОГ УКУСА: Посни намаз са тиквицом и печеном паприком

Foto: Shutterstock

Mi vam predlažemo da napravite namaz od tikvice i pečene paprike koji možete da služite i kao umak. Priprema je najlakša moguća, sastojci se izblendiraju, a ako želite možete da dodate još neko povrće po želji.

Namaz sa tikvicom možete da koristite i kao preliv za posnu testeninu. 

Sastojci:

1 pečena paprika
1 tikvica
2 čena belog luka
1 kašičica tahinija 

Priprema:

Ako nemate pečenu papriku u zamrzivaču, onda svežu stavite na pleh, pa nauljite i posolite. Pecite nekih pola sata, a onda umotajte u alu foliju i ostavite da se ohladi. Zatim je oljuštite, izvadite semenke i peteljku i stavite u blender. 

U tiganju na malo ulja propržite iseckanu tikvicu, pa začinite po želji. Procedite od viška ulja i dodajte u blender sa paprikom. U blender dodajte beli luk i tahini, pa dobro izblendirajte da dobijete glatku smesu.

Služite namaz.

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKO DO KARATA ZA VEČITI DERBI: Crvena zvezda poslala obeveštenje pred meč sa Partizanom