RIBLJI ĆEVAPI: Dobro poznato jelo u novom ruhu, jelo koje će zavoleti i oni koji nisu ljubitelji ribe

Novosti online

28. 03. 2024. u 14:22

Ovo je recept u kome će uživati i odrasli i deca bez straha od ribljih kostiju.

РИБЉИ ЋЕВАПИ: Дoбро познато јело у новом руху, јело које ће заволети и они који нису љубитељи рибе

Foto: Shoutterstock

Sastojci:

  • 300 g fileta oslića
  • 25 g prosa
  • 50 ml vode
  • na vrh kašičice belog luka u prahu
  • na vrh kašičice soli
  • na vrh kašičice bibera
  • 1/2 veze peršuna
  • prezle
  • ulje           

Priprema:

Preliti proso dvaput većom količinom vode. Kada provri, kuvati na srednjoj temperaturi desetak minuta, potom skloniti i ostaviti isto toliko da nabubri. Po potrebi dodati još vode da ne zagori. Za to vreme isitniti riblje filete viljuškom, ubaciti u blender sa začinima. Kada se proso ohladi, ubaciti i njega u blender. Na kraju dodati prezle dok se ne dobije gusta smesa za oblikovanje. Vlažnim rukama formirati ćevape i odmah ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. Odlagati ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.     

(trpeza)  

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)