ŠARENA USKRŠNJA JAJA UKRAŠENA CVEĆEM OD PAPIRA: Ako želite da ih ove godine napravite drugačije, predlažemo vam da isprobate ovu tehniku

Новости онлине

09. 04. 2024. u 18:30

Ne morate da budete umetnica kako biste ovako lepo ukrasili uskršnja jaja, dovoljno je da ih ofarbate bojom, onda zalepite papir koji ste isekli u obliku kruga. Šarenim uskršnjim jajima će se posebno obradovati deca.

ШАРЕНА УСКРШЊА ЈАЈА УКРАШЕНА ЦВЕЋЕМ ОД ПАПИРА: Ако желите да их ове године направите другачије, предлажемо вам да испробате ову технику

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • jaja
  • gel boja 
  • sirće
  • papir u boji
  • lepak 

Priprema:

Jaja stavite u šerpu, pa sipajte vodu i posolite. Tvrdo ih skuvajte, ali pazite da ne puknu. 

U posude sipajte boju po želji, pa prelijte vrelom vodom. Sipajte kašiku sirćeta i sve lepo promešajte. Stavite jaje, pa držite par minuta, a onda ostavite da se osuši. 

Napravite cveće: 

Sekačem za papir isecite krugove. Koristite papire različitih boja. Zalepite za jaja u obliku cveta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca