BOLJA OD LUKOVINE: Ova biljka je neprevaziđena za farbanje jaja, raste i u Beogradu

Novosti onlajn

14. 04. 2023. u 08:20

SA lukovine prelazimo na trave, a i one, uostalom, mogu da posluže za ukrašavanje uskršnjih jaja.

БОЉА ОД ЛУКОВИНЕ: Ова биљка је непревазиђена за фарбање јаја, расте и у Београду

Foto: Profimedia

A neke trave imaju blagorodnu moć, ali u isto vreme mogu da budu opasne po zdravlje ako ih uzimate na svoju ruku.

Kako živimo u vremenu tehnologije, tako je i otuđenost od prirode sve prisutnija. Ta otuđenost nas, nažalost, puno košta, pa smo zaboravili znanja koja su se generacijama prikupljala o svetu koji nas okružuje.

Ne znamo dovoljno o korisnim svojstvima biljaka, ali ni o tome koliko neke biljke mogu biti opasne i otrovne. 

- Za farbanje jaja je dobra jedna biljka koja se zove broćika. Ona je dosta lepljiva, tako da može lepo da oslika jaje. Ima je svuda po Beogradu i može se lako ubrati. To je samonikla, lekovita i jestiva biljka, a prepoznaje se po tome što se lepi za odeću. Dobra je, takođe, i kopriva - tvrdi travar Marko Stevanović.

BONUS VIDEO: TRADICIONALNO U ČAČKU - Proslava Uskrsa uz kucanje jajima i jagnjad na ražnju

(Kurir)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DOMAĆI RATLUK OD LEŠNIKA: Videćete da je ukusniji nego kupovni