RECEPT ZA DOMAĆI SOK OD ZOVE: Okrepljuje i osvežava
Zovini cvetovi se beru tokom sunčanog vremena i to samo oni potpuno rascvetani sa žutim sladonosnim prahom. Sok od zove ne košta puno, a odličan je.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 30 cvetova zove
- 3 l vode
- 40 g limuntusa
- 3 limuna
- 3 kg šećera
Priprema:
Cvetove zove potopite u vodu, pa sipajte limuntus i limun isečen na kriške. Dobro promešajte i ostavite da odstoji na hladnom i tamnom mestu 24 sata. Drugi dan tečnost procedite, pa dodajte šećer i dobro promešajte, a zatim neka odstoji još 24 časa, povremeno promešajte. Nakon toga, ako je potrebno, sirup još jednom procedite i sipajte u staklene flaše. Na ovaj ga način možete čuvati do godinu dana na hladnom i tamnom mestu.
Preporučujemo

KAŠASTI SOK OD KRUŠKE BEZ ŠEĆERA: Zdrav i ukusan napitak bogat vitaminima
15. 03. 2024. u 12:01

KOLAČ SA ORASIMA I JABUKAMA: Bakina poslastica kojoj nema ravne
12. 03. 2024. u 22:30

SKANDAL U BRITANIJI, PORODICE U ŠOKU: Direktorka mrtvačnice gledala crtani film sa mrtvim bebama u svojoj kući
EJMI Apton (38), osnivačica udruženja Florrie’s Army u Lidsu u Engleskoj, našla se u centru velike afere nakon što su roditelji preminule dece otkrili da su tela njihovih beba držana u njenoj kući umesto u mrtvačnici.
27. 08. 2025. u 17:50

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

GLUMICA I RANIJE IMALA PROBLEMA SA ZAKONOM? Burne reakcije Rusije na hapšenje Bikovićeve bivše, zahteva se STROGA kazna
LEPOTICA iz Sankt Peterburga, koja se proslavila dramom "Led", za oko nam je zapela zahvaljujući romansi sa partnerom iz pomenutog filma, popularnim srpskim glumcem koji je i u Rusiji izgradio zavidnu karijeru.
06. 09. 2025. u 11:32
Komentari (0)