NAJUKUSNIJI NAMAZ OD LEBLEBIJA: Humus je tako jednostavan namaz, a tako bogat ukusom

Новости онлине

16. 04. 2024. u 17:40

Humus je najzdraviji namaz na svetu, sadrži kalcijum i magnezijum, čuva srce i liniju.

НАЈУКУСНИЈИ НАМАЗ ОД ЛЕБЛЕБИЈА: Хумус је тако једноставан намаз, а тако богат укусом

Foto: Shutterstock

 Sastojci:

  • 300 grama leblebija
  • čen, dva ili tri belog luka (po želji)
  • maslinovo ulje, oko 1 decilitar
  • sok od jednog limuna
  • so
  • puna kašika tahinija (susam pasta)

Priprema:

Leblebije se potope uveče u vodu, sledeći dan se kuvaju do sat vremena. Kada su skuvane ubace se u blender i samelju. Melji te ih odmah sa belim lukom, pa tek onda dodajte tahini, so, ulje i limun. I nemojte odmah da dodate sve.

Počnite sa manjom količinom ostalih sastojaka, kao što su limun ili tahini ili luk, pa probajte na pola mlevenja. Ako vam ukus nije dovoljno intezivan, vi dodajte još.

Svi smo mi različiti i neko voli više luka, neko više tahinija. Bolje je dodati naknadno više začina, nego prezačiniti. 

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca