SLANI ROLAT SA MAKOM: Savršeno predjelo za vaskršnju prazničnu trpezu

Новости онлине

02. 05. 2024. u 15:00

Kada pripremate rolat sa makom, za fil možete koristiti sastojke po izboru. Neizostavan slaniš, lep za oko i ukusan.

СЛАНИ РОЛАТ СА МАКОМ: Савршено предјело за васкршњу празничну трпезу

Foto: Receptы ot Mamuli

Sastojci:

  • jaja 6
  • brašna 6 kašika
  • kisele vode 3 kašike
  • mleka 3 kašike
  • soli 1 kašičica
  • prašak za pecivo 1
  • sremskog sira 300 g
  • kisela pavlaka 1
  • šunke 250 g
  • kiselih krastavčića 200 g
  • sendvič sira u listićima 1 pakovanje
  • mleveni mak 2 kašike

Priprema:

Umutiti belanca sa solju u čvrst sneg, pa, neprestano muteći dodavati jedno po jedno žumance. Dodati kiselu vodu i mleko, promešati, pa kašikom sipati brašno pomešano sa praškom za pecivo i makom i sve dobro izmešati da nema grudvica. U pleh od rerne veličine 39x30 cm staviti papir za pečenje, sipati smesu, blago je protresti u plehu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni S. Pečenu koru staviti na vlažnu krpu i urolati. Kada se malo prohladi, premazati je prethodno izmešanim sirom i pavlakom, preko staviti iseckanu šunku i krastavčiće, a preko toga sendvič sir u listićima. Uviti rolat i ostaviti u frižider da se ohladi (najbolje preko noći). 

(žena/blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub