SLANI ROLAT SA MAKOM: Savršeno predjelo za vaskršnju prazničnu trpezu
Kada pripremate rolat sa makom, za fil možete koristiti sastojke po izboru. Neizostavan slaniš, lep za oko i ukusan.

Foto: Receptы ot Mamuli
Sastojci:
- jaja 6
- brašna 6 kašika
- kisele vode 3 kašike
- mleka 3 kašike
- soli 1 kašičica
- prašak za pecivo 1
- sremskog sira 300 g
- kisela pavlaka 1
- šunke 250 g
- kiselih krastavčića 200 g
- sendvič sira u listićima 1 pakovanje
- mleveni mak 2 kašike
Priprema:
Umutiti belanca sa solju u čvrst sneg, pa, neprestano muteći dodavati jedno po jedno žumance. Dodati kiselu vodu i mleko, promešati, pa kašikom sipati brašno pomešano sa praškom za pecivo i makom i sve dobro izmešati da nema grudvica. U pleh od rerne veličine 39x30 cm staviti papir za pečenje, sipati smesu, blago je protresti u plehu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni S. Pečenu koru staviti na vlažnu krpu i urolati. Kada se malo prohladi, premazati je prethodno izmešanim sirom i pavlakom, preko staviti iseckanu šunku i krastavčiće, a preko toga sendvič sir u listićima. Uviti rolat i ostaviti u frižider da se ohladi (najbolje preko noći).
(žena/blic)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNA SALATA SA MAKARONAMA: Ukusna, sočna, niko ne može da joj odoli
31. 08. 2024. u 14:46

KIFLICE MEKANE KAO DUŠA: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
28. 04. 2024. u 07:00

EPS UPOZORAVA GRAĐANE SRBIJE: Na delu pokušaj prevare, ovo savetujemo korisnicima
AKCIONARSKO društvo "Elektroprivreda Srbije" (EPS) danas je obavestila javnost da je na delu pokušaj prevare mejlovima u kojima je zloupotrebljeno ime, logo i naziv domena kompanije i ističu da EPS nikada kupcima ne šalje obaveštenja sa linkovima za plaćanja.
04. 03. 2025. u 16:25

"BIĆETE UHAPŠENI ILI PROTERANI" Tramp zapretio studentima ako započnu nezakonite proteste
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zapretio je da će ukinuti savezno finansiranje fakultetima, školama i univerzitetima koji omogućavaju „nezakonite proteste“.
04. 03. 2025. u 15:24

"HOĆU EUTANAZIJU" Vedrana Rudan donela odluku: "Rekla sam deci da je gotovo, neću da umirem na rate"
ZA lečenje joj je bilo potrebno dosta novca, a deo je stigao iz Srbije, od direktora izdavačke kuće koja objavljuje njena dela.
03. 03. 2025. u 09:53
Komentari (0)