ČOKOLADNA USKRŠNJA JAJA: Ulepšajte prazničnu trpezu savršenom poslasticom

Новости онлине

03. 05. 2024. u 09:00

Ukoliko želite da pripremite, pored pravih uskršnjih jaja i slasnu poslasticu u znaku Vaskrsa, evo jednog ukusnog recepta koji će vam pomoći u tome.

ЧОКОЛАДНА УСКРШЊА ЈАЈА: Улепшајте празничну трпезу савршеном посластицом

Foto: Shutterstock

Za čokoladna jajca (za 15 kom.)

Sastojci:

  • 1 šolja od 250 g putera od kikirikija
  • 1/4 šolje javorovog sirupa
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 šolja bademovog brašna
  • 1 šolja seckane čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema:

U činiji drvenom kašikom pomešajte puter od kikirikija, javorov sirup i ekstrakt vanile. Zatim umešajte bademovo brašno. Formirajte testo u obliku jaja i stavite na pleh obložen pek-papirom. Stavite ih u zamrzivač na 30 minuta. Za glazuru otopite čokoladu i ulje u mikrotalasnoj. Nakon što su jaja stegla, izvadite ih iz zamrzivača i sa dve viljuške umočite svako jaje u otopljenu čokoladu te vratite na papir za pečenje ili rešetku za hlađenje. Ubacite ih opet u zamrzivač na 15 minuta. Možete ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču do dva meseca.

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IMAJU DOBRE IGRAČE, ALI OČEKUJEM PODRŠKU NAVIJAČA: Milojević pred meč sa Čukaričkim