POSNI BEŠAMEL SOS: Sjajno se slaže sa raznim jelima, ovakav niste probali

Новости онлине

01. 05. 2024. u 11:00

Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.

ПОСНИ БЕШАМЕЛ СОС: Сјајно се слаже са разним јелима, овакав нисте пробали

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 800 ml posnog mleka (sojino, bademovo, kokosovo, palmino, pirinčano)
  • 70 g margarina 
  • 2 kašike brašna 
  • 1 kašičica soli 
  • 1/3 kašičice bibera
  • 1/3 kašičice muskatnog oraščića

Priprema:

Posno mleko sipajte u šerpu pa kuvajte i sklonite sa strane, pre nego što krene da vri. Zatim istopite margarin u drugoj šerpi pa dodajte brašno i pržite dva minuta, neprestano mešajući. Na kraju, dodajte toplo mleko i začine, pa uz neprestano mešanje, kuvajte dok se ne zgusne. Vaš posni bešamel sos je gotov.                                                                                                                                                   

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub