NA PIJACI MOŽETE DA KUPITE I OFARBANA JAJA: Evo ko ih najviše kupuje i koliko koštaju

Милица Шкорић
Milica Škorić

30. 04. 2024. u 13:57

UOČI Uskrsa, koji slavimo u nedelju, tezge na pijacama i u prodavnicama krcate su jajima svih klasa i porekla.

НА ПИЈАЦИ МОЖЕТЕ ДА КУПИТЕ И ОФАРБАНА ЈАЈА: Ево ко их највише купује и колико коштају

Foto: Piksabej

Zbog praznika jaja mogu da poskupe od 10 do 30 odsto, a prodavci su već počeli da kupuju i farbana jaja iako ima do Uskrsa još pet dana. Na pijaci farbana jaja koštaju 70 dinara komad.

- Jaja idu dobro, ali nema pravila ko ih kupuje. Nekad su mladi više kupovali farbana jaja, danas se na taj korak češće odlučuju stariji sugrađani - rekla je žena koja prodaje farbana jaja na Kalenić pijaci.

Cene običnih domaćih jaja su otprilike oko 25 dinara, dok za bela jaja morate da odvojite od 25 pa do 40 dinara za komad. Na pijacama se prodaje i uskršnja dekoracija, pa tako možete naći razne figurice pilića, kao i boje za farbanje jaja.

BONUS VIDEO: „HRISTOS VOSKRESE“ - Sa Kule Beograd upućena prelepa čestitka povodom Uskrsa

(Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

RONALDO NA RASKRSNICI: Smeši li nam se pobednički tandem? (FOTO)