UOČI Uskrsa, koji slavimo u nedelju, tezge na pijacama i u prodavnicama krcate su jajima svih klasa i porekla.
Povezane vesti

MOĆ ČUVARKUĆE: Zašto se prošlogodišnja zakopava pod drvo? -kako tradicija nalaže
TAKO PRIRODA ide prirodi, a mi novim započinjeno novi godišnji krug..
15. 04. 2025. u 18:38

PRIRODNO DO NAJLEPŠIH BOJA: Četiri metode za farbanje crvenih jaja - Ispašće vam najbolja
Farbanje uskršnjih jaja jedan je od najlepših i najstarijih običaja u vezi sa Vaskrsom.
11. 04. 2025. u 10:00

ŠTA SVE TREBA DA SE NAĐE NA USKRŠNJOJ TRPEZI: Po starim običajima uz jaja, jagnjetina i ren imaju posebnu simboliku
Na Uskrs se u domovima pravoslavih vernika nakon višenedeljnog posta postavlja mrsna trpeza. Sprema se pečenica, najčešće prase ili jagnje, mesi se uskršnja pogača, a počasno mesto na stolu pripada jajima.
16. 04. 2025. u 08:30
Najnovije iz rubrike

KOLAČ SA BOROVNICAMA: Recept po kom su pravile naše bake
Danas sa vama delimo recept koji miriše na detinjstvo, nedelju kod bake i dane bez žurbe. Ovaj starinski kolač sa borovnicama pravi se od nekoliko jednostavnih sastojaka, sačuvajte recept, probajte ga i podelite s nekim koga volite.
17. 07. 2025. u 14:50

NEOBIČNE BRUSKETE KOJE SE PAMTE: Kad se pomeša italijanska i srpska kuhinja (RECEPT)
Kada poželite da na brzinu pripremite nešto ukusno, a drugačije, ove bruskete su pravi izbor. Kombinacija šunke, pavlake, majoneza, šećerca i svežeg paradajza ujednačena je i ukusna, a aroma origana daje posebnu završnicu. Idealne su za predjelo, užinu ili večeru u društvu. Brzo se prave, a još brže nestaju sa stola!
17. 07. 2025. u 14:00

SAVRŠEN RECEPT ZA MINI PICE: Brzo se spremaju, a preukusne su
Mini pice su idealan izbor kada želite nešto brzo, ukusno i što svi vole. Savršene su za žurke, dečje rođendane ili kao zabavan porodični obrok. Danas sa vama delimo jednostavan recept za mini pice koje će nestati sa tanjira brže nego što ste ih napravili!
17. 07. 2025. u 13:00

GOTOVA ZA POLA SATA! Pasta sa karamelizovanim lukom
AKO volite klasičnu francusku supu od luka, onda ćete obožavati ovu pastu!
17. 07. 2025. u 12:00

SVAKO ZRNO BIĆE MEKANO I UKUSNO: Dodajte 1 sastojak i kukuruz će biti kuvan za 10 minuta
KUVANI kukuruz je nešto bez čega leto ne može da prođe.
17. 07. 2025. u 11:00
Komentari (0)