POHOVANE TIKVICE IZ RERNE: Bez ulja, hrskave i slasne
Ispohujte tikvice, i to bez prženja. Peku se u rerni nekih 15 minuta, a ovako pripremljene tikvice jednako su ukusne kao i one koje su pržene u ulju.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 srednje tikvice
- 150 g parmezana
- 150 g prezli
- 1 kašičica origano
- svež bosiljak
Priprema:
Tikvice isecite po želji, pa ih posolite i ostavite 15 minuta da puste vodu. Zatim ih procedite i obrišite ubrusom.
Pomešajte parmezan, prezle, origano i seckani bosiljak. Sve dobro promešajte, pa uvaljajte tikvice.
Tikvice poređajte u pleh obložen pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °S nekih 15 minuta.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
SLANI MAFINI OD STAROG HLEBA, SLANINE I PAVLAKE: Jednostavno odlični
08. 05. 2024. u 16:02
PREUKUSNA DOMAĆA MOCARELA: Uz dva sastojka je napravite kod kuće, oduševiće vas
07. 05. 2024. u 16:00
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
ISPLIVAO SNIMAK: Šerif peva - "Smradovi su preko Drine prešli" - a tvrdi da pesmu nikad nije izvodio
BURA oko fotografije i snimka folkera Ace Lukasa sa Naserom Orićem, nekadašnjim komandantom jedinica Armije RBiH u području Srebrenice tokom rata u Bosni i Hercegovini, ne stišava se. I dalje akteri "kafanskog susreta" izazivaju veliku pažnju, a sad je u centru pevač Šerif Konjević, koji je pozvao srpskog pevača da prisustvuje privatnoj proslavi u restoranu u centru Sarajeva, gde je bio pozvan i Naser Orić.
02. 12. 2025. u 12:35
Komentari (0)