POHOVANE TIKVICE IZ RERNE: Bez ulja, hrskave i slasne

Новости онлине

09. 05. 2024. u 15:00

Ispohujte tikvice, i to bez prženja. Peku se u rerni nekih 15 minuta, a ovako pripremljene tikvice jednako su ukusne kao i one koje su pržene u ulju.

ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ ИЗ РЕРНЕ: Без уља, хрскаве и сласне

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 srednje tikvice
  • 150 g parmezana
  • 150 g prezli
  • 1 kašičica origano
  • svež bosiljak

Priprema:

Tikvice isecite po želji, pa ih posolite i ostavite 15 minuta da puste vodu. Zatim ih procedite i obrišite ubrusom. 

Pomešajte parmezan, prezle, origano i seckani bosiljak. Sve dobro promešajte, pa uvaljajte tikvice. 

Tikvice poređajte u pleh obložen pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °S nekih 15 minuta.

(stvarukusa/mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ISPLIVAO SNIMAK: Šerif peva - Smradovi su preko Drine prešli - a tvrdi da pesmu nikad nije izvodio

ISPLIVAO SNIMAK: Šerif peva - "Smradovi su preko Drine prešli" - a tvrdi da pesmu nikad nije izvodio

BURA oko fotografije i snimka folkera Ace Lukasa sa Naserom Orićem, nekadašnjim komandantom jedinica Armije RBiH u području Srebrenice tokom rata u Bosni i Hercegovini, ne stišava se. I dalje akteri "kafanskog susreta" izazivaju veliku pažnju, a sad je u centru pevač Šerif Konjević, koji je pozvao srpskog pevača da prisustvuje privatnoj proslavi u restoranu u centru Sarajeva, gde je bio pozvan i Naser Orić.

02. 12. 2025. u 12:35

Komentari (0)

Ako su ruže, procvetaće - Održana premijera dokumentarnog filma o prvom Fajnl foru Partizana