POHOVANE SLATKE PRŽENICE: Doručak koji mami mirisom, ukusom i izgledom
Napravite savršen doručak od starog hleba na malo drugačiji način.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 2 kašike kakaa
- 3 kašike tople vode
- 3 jaja
- 150 ml slatke pavlake
- 1 šolja mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- malo soli
- 200 g čokolade
- 1 banana
- 7-8 parčeta hleba
Priprema:
Kakao otopite u toploj vodi i ostavite sa strane.
U drugoj činiji umutite jaja, dodajte pavlaku, mleko, šećer, ekstrakt vanile i so pa dobro umutite viljuškom da se sve lepo sjedini. Kada se umuti, ubacite topli kakao.
U tiganju otopite malo putera, pa dve kriške hleba umočite u umućenu smesu i stavite da se prži na srednjoj temperaturi. Pržite do tri minuta pa okrenite na drugu stranu. Potom na jednoj kriški stavite nekoliko kockica čokolade i sačekajte da se otope. Kada vidite da je počela da se "razliva", dodajte iseckanu bananu po kriški, onom drugom je preklopite.
Napravili ste čokoladni sendvič po kom možete da pospete i cimet ili šećer u prahu.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KOSOVSKA POGAČA: Stari kosovski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
02. 03. 2024. u 07:00

LAŽNA PITA SA POVRĆEM: Najukusnija pita bez kora koju ćete redovno praviti
29. 02. 2024. u 12:53

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)