PAŠTETA OD ČVARAKA: Ukusan namaz koji se brzo pravi, a nećete mu odoleti
Pašteta od čvaraka, gastronomski raj za nepca.
![ПАШТЕТА ОД ЧВАРАКА: Укусан намаз који се брзо прави, а нећете му одолети ПАШТЕТА ОД ЧВАРАКА: Укусан намаз који се брзо прави, а нећете му одолети](/data/images/2023-05-06/348340_shutterstock-1585530982-1-pasteta_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 250 g čvaraka
- 2 kuvana jaja
- mala glavica crnog luka
- 2 kisela krastavca ili dve crvene paprike iz turšije
- 2 kašike mekog sira (ili pavlake)
- prstohvat bibera
- senf (po želji)
Priprema:
Sve sastojke dva puta sameljite u mašini za meso. Ukoliko nemate mašinu za mlevenje mesa, možete da izradite paštetu i u blenderu, ali pazite da se čvarci prilikom blendanja ne usitne sasvim.
Pašteta je najukusnija kada se jede uz vruć hleb i sezonsku salatu - leti uz paradajz, u jesen i zimu uz turšiju.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![PREUKUSNA DOMAĆA MOCARELA: Uz dva sastojka je napravite kod kuće, oduševiće vas PREUKUSNA DOMAĆA MOCARELA: Uz dva sastojka je napravite kod kuće, oduševiće vas](/data/images/2024-05-07/480012_shutterstock-2256099713_t.jpg?time=1715086485)
PREUKUSNA DOMAĆA MOCARELA: Uz dva sastojka je napravite kod kuće, oduševiće vas
07. 05. 2024. u 16:00
![„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli... „KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
![NEVREME TUTNJI SRBIJOM: Počeo i grad, moguće i superćelijske oluje (FOTO/VIDEO) NEVREME TUTNJI SRBIJOM: Počeo i grad, moguće i superćelijske oluje (FOTO/VIDEO)](/data/images/2024-06-22/499409_mixcollage-22-jun-2024-05-36-pm-7703_kf.jpg?time=1719098240)
NEVREME TUTNjI SRBIJOM: Počeo i grad, moguće i superćelijske oluje (FOTO/VIDEO)
Snažna grmljavinska oluja sa Podrinja obrušila se na Krupanj.
22. 06. 2024. u 17:11 >> 17:30
![KNEZ O RAZLOZIMA RAZVODA: Teško sam podneo, bilo je stresno KNEZ O RAZLOZIMA RAZVODA: Teško sam podneo, bilo je stresno](/data/images/2021-03-29/80039_screenshot-3_kf.jpg?time=1719035513)
KNEZ O RAZLOZIMA RAZVODA: Teško sam podneo, bilo je stresno
PEVAL Nenad Knežević Knez istakao je da se od bivše supruge Nine, sa kojom je dobio ćerke Andreu i Kseniju i proveo 17 godina u bračnoj zajednici, razveo zato što ništa nije htela da radi.
22. 06. 2024. u 07:51
Komentari (0)