NAPRAVITE ZDRAV DORUČAK: Stari recept za ovsenu kašu
Ovsena kaša vam pruža svestranu osnovu koju možete dalje prilagođavati svojim ukusima.
Sastojci:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1 šolja mleka (možete koristiti kravlje mleko ili mleko biljnog porekla poput bademovog, sojinog ili ovsenog)
- 2 šolje vode
- Prstohvat soli
- Opcioni dodaci: Med, javorov sirup, smeđi šećer, kriške banane, bobice, seckani orašasti plodovi, cimet i malo ekstrakta vanile.
Priprema:
Pomešajte ovsene pahuljice, mleko, vodu i prstohvat soli u srednjoj šerpi. Možete prilagoditi meru mleka i vode prema željenoj gustini. Stavite šerpu na srednju vatru i zagrejte smesu do blagog ključanja, povremeno mešajući. Ovo bi trebalo da traje oko 5 minuta.
Nakon što proključa, smanjite vatru na najmanje i kuvajte ovsene pahuljice još malo. Nastavite kuvati uz povremeno mešanje još 5-7 minuta, ili dok ovsene pahuljice ne postignu željenu konzistenciju. Ako volite gušći kašu, kuvajte nekoliko minuta duže.
Sklonite šerpu sa vatre i ostavite da odstoji minut-dva kako bi se malo ohladilo i zgusnulo. Poslužite ovsenu kašu u činijama. Pospite je medom, javorovim sirupom ili pospite smeđim šećerom ako volite slatko.
Dodajte omiljene dodatke poput kriški banana, bobica, seckanih oraha, malo cimeta ili malo ekstrakta vanile. Ovsena kaša je spremna.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POHOVANE SLATKE PRŽENICE: Doručak koji mami mirisom, ukusom i izgledom
09. 05. 2024. u 20:00
PREDLOG ZA POSNI DORUČAK: Pašteta od oslića i oraha, lako se i brzo sprema
09. 04. 2024. u 10:06
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)