BANANA SPLIT: Osvežavajući desert pravi se za minut, pojede za tren!

Novosti online

02. 06. 2024. u 15:00

Čuveni banana split je izuzetno lako napraviti, a u nastavku teksta pročitajte recept za ovaj letnji desert.

БАНАНА СПЛИТ: Освежавајући десерт прави се за минут, поједе за трен!

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 banane
  • 12 kugli sladoleda po ukusu
  • 1 kesica šlaga
  • 200 ml mleka
  • 50 g čokolade
  • malo mlevenog keksa
  • čokoladni preliv za deserte

Priprema:

Šlag umutite po uputstvu na kesici sa hladnim mlekom. Banane isecite po dužini, i stavite ih na tanjirić ili činiju za posluženje. Između banana stavite po tri kugle sladoleda. Preko svega bogato rasporedite šlag, pospite mlevenim keksom, narendajte čokoladu i sve ukasite prelivom za deserte.

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška